
Neapolské zemiaky
Neviem, odkiaľ pochádza tento recept, či naozaj z Neapolu, lebo som tam v živote...

Dusené uhorky
Uhorky očistíme, pozdĺžne rozkrojíme, odstránime jadierka a nakrájame na 8 cm dlhé kúsky.

Sardinkové placky
Sardinkové placky podávajte so šalátom podľa vašej chuti dochutený olivovým olejom a vínnym octom a určite si...

Kapor v mandľovom obale
Vianočný stôl bol vždy prehliadkou najtradičnejších jedál. Dnes to však chce zladiť zvyky našich pradedov s...

Morčacia pečeň na víne
Toto je spôsob úpravy morčacej pečene, ktorý mi doteraz asi najviac chutil... a rýchlovka.

Pikantné tofu
Chcela som si uvarit niečo zdravé . Pri otvorení chladničky sa na mna usmievala oravská slaninka a...

Citrónovo rozmarínové rezne s cícerovým šalátom
Prvý recept ktorý odštartoval moju chuť po varení a objavovaní nových receptov 3 roky dozadu...

Double Dee labužníka
... každý človek na svete má rád kurčacie mäso! Táto úprava pochádza z receptára...

Restovaná ryža s kuracím mäsom
Rýchle recepty zo "zbytkov" v chladničke by sme potrebovali všetci. Nielenže tak ušetríte peniaze, ale aj znížite množstvo odpadu....

Taštičky s cukinovo- syrovou plnkou
Príjemné spestrenie - hodí sa k tomu paradajkové ragout

Údené Involtini
Involtini sú rolky z hovädzieho, bravčového alebo hydinového mäsa nakrájaného na tenké plátky. Za oceánom...

Pražma s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Komerčný receptS takou jedinečnou rybou ako je pražma by sa malo zaobchádzať veľmi jemne. Podávajte ju...

Šalát s údenými kačacími prsičkami
Kačacie prsia očistíme, narežeme kožu, vysušíme, osolíme a opekáme pomaly na panvici. Preložíme do panvice...

Hubové placky s cuketou
Mladú cuketu umyjeme, osušíme a nastrúhame na hrubšie slížiky. Do postrúhanej cukety vsypeme krupicu, ...

Kelovo-jablková polievka
Kelová polievka s jemne ovocnou príchuťou. Keď sa varila, jej vôňa mi pripomínala červenú kapustu....

Olivová omáčka so zeleninou
Baklažán, paradajku a papriku nakrájame na kocky, cesnak olúpeme a posekáme. Olivy vykôstkujeme a...

Kačica s orechmi po čínsky
Kačacie mäso nakrájame na kúsky, osolíme ho, premiešame so solamylom rozmiešaným vo vode, pokropíme vínom...

Dusený špenát s klobásou
Ako malý chlapec som špenát nemohol ani cítiť, ale teraz na špenát nedám dopustiť. Ako...

Čínsky zeler stir fry
Do vcera som nemal ani sajnu ze daco ako cinsky celer existuje. Myslel som, ze...

Bravčová pečeň so zemiakovými lievancami
Zemiakové lievance: Očistené zemiaky uvaríme, pretlačíme, pridáme žĺtky, soľ, korenie, na drobno nakrájanú...

Huby na smotane s chrenom
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistené a opláchnuté, nahrubo pokrájané huby, ochutíme...

Karfiolové guľky na petržlenovej mrveničke
Karfiol nastrúhame najemno alebo pomelieme na mlynčeku, pridáme nastrúhaný parmezán, nastrúhanú mozzarellu, vajce, ...

Vianočné rybie krokety
V osolenej a okorenenej vode krátko povaríme rybie filé. Po vychladnutí filé roztlačíme vidličkou, pridáme...

Pečeň na portskom víne s hruškovým ragú a tekvicovým chlebom
Tekvicový chlieb: Tekvicu prekrojíme, vyberieme semiačka a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, cesnak na plátky...

Palacinkové batôžky so špenátom
Palacinky: Do misy dáme múku, mlieko, soľ, cukor, koriander a roztopené maslo a vypracujeme...

Starorímsky tanier zo sviečkovice
Sviečkovicu odblaníme a na suchom grile alebo panvici sprudka opečieme. Necháme odležať asi 20 minút.

Placky z ovsenných vločiek
Recept som získala od rehoľných sestier , sú chutné, nenáročné na prípravu a nevyprázdnia vám...