Flambované pečienky s mangom
Lukáš Pančík
hlavný kuchár hotela Danubia Gate v Bratislave, 22. januára 2015
hlavný kuchár hotela Danubia Gate v Bratislave, 22. januára 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mangá očistíme a pokrájame na malé kocky. Roztopíme maslo, urestujeme šalotku, pridáme mango, badián, nasekaný estragón a pomaly na slabom ohni konfitujeme, až kým vznikne hustá zmes – čatní.
- 2
Pečienky očistíme a urestujeme na rozpálenom oleji. Pridáme na rezančeky nakrájanú šalotku. Pečienky obrátime, a keď sú hotové, posypeme trochou kryštálového cukru.
- 3
Pečienky osolíme, okoreníme, zvýšime plameň, prilejeme Demänovku a zapálime. Chvíľu restujeme, kým sa alkohol nevyparí. Podávame mangové čatní, poukladáme naň pečienky, ozdobíme listami badiánu a nastrúhanou škoricou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu