Flambované pečienky s mangom

Lukáš Pančík
hlavný kuchár hotela Danubia Gate v Bratislave, 22. januára 2015
Flambované pečienky s mangom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 vetvička
2 ks (alebo konzerva)
40 ml
100 g
kúsok
2 ks




Postup

  1. 1

    Mangá očistíme a pokrájame na malé kocky. Roztopíme maslo, urestujeme šalotku, pridáme mango, badián, nasekaný estragón a pomaly na slabom ohni konfitujeme, až kým vznikne hustá zmes – čatní.

  2. 2

    Pečienky očistíme a urestujeme na rozpálenom oleji. Pridáme na rezančeky nakrájanú šalotku. Pečienky obrátime, a keď sú hotové, posypeme trochou kryštálového cukru.

  3. 3

    Pečienky osolíme, okoreníme, zvýšime plameň, prilejeme Demänovku a zapálime. Chvíľu restujeme, kým sa alkohol nevyparí. Podávame mangové čatní, poukladáme naň pečienky, ozdobíme listami badiánu a nastrúhanou škoricou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia