a ďalšia grilovačka, tento názov vymyslela moja mala neter keď sa ma pýtala kedy jej urobím to dobré masko na kameni./mramorova platňa/
Postup
-
1
masko používam hlavne teľacie alebo kuracie,nakrájam na rezance asi 1 až 1,5 cm hrubé a naložím do marinády večer pred grilovaním a nechám marinovať/teľacie robím čisté bez marinády k bylinkovým maslám najlepšie chutná/,na grile rozpálim mramorovú dosku a na nej opekám masko /teľacie hneď potieram bylinkovým maslom ako príloha opečená bageta alebo žemľa,grilované zemiaky alebo zeleninu.Jednoduché a veľmi chutne jedlo.
a k tomu sumcovi ja použivam marinádu v tomto zloženi :korenie na gril, chilli , cesnak, olivový olej a korenie na divinu alebo indické korenie. Takto namarinované mäso nechám odležať asi tak 3 až 4 hodinky, alebo som jedol grilovaného sumca obaleného v slanine
Veru na dobré sa rýchlo zvyká. Minule sme sa s kmotrou zhrozili, že sme už také lenivé, že sa nám už nechce ani klasicky opekať-na ražni. Vidličky na opekanie vytiahneme len vtedy, keď je platňa preplnená mäsom a inými dobrôtkami a deti už pištia, že sú hladné. Tak im narýchlo a aj nám dospelým samozrejme, opečieme po jednom špekáčiku aby sme oklamali bruchá, kým sa pečie ostatné.
Toho sumca sme robili, inšpirovala som sa aj tvojou radou a bol výborný. Len som ho nemarinovala, lebo som sa bála, že sa mi rozpadne, ale ochutila len tesne pred pečením