Steak vo vínovej omáčke s gratinovanými šampiňónmi

Pavol Šebest
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 18. novembra 2014
Steak vo vínovej omáčke s gratinovanými šampiňónmi
Foto: Ľuboš Pilc

Vhodné k ríbezľovému vínu.

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
200 g
300 ml
2 g
2 g
1 g
12 ks hlavičky
 väčšia
250 g




Postup

  1. 1

    Z hovädzej sviečkovice nakrájame asi 200–gramové steaky, ktoré mierne stlačíme a vyformujeme rukou. Osolíme, okoreníme a mierne osladíme cukrom.

  2. 2

    Na grilovacej panvici pečieme z obidvoch strán asi 15 minút pri miernej teplote. Steaky vyberieme. Do panvice pridáme čerstvé ríbezle, urestujeme ich a podlejeme vínom. Postupne zredukujeme na jemnú omáčku, ktorú dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Šampiňóny umyjeme. Stopky vyberieme, nasekáme nadrobno a premiešame s fetou. Šampiňóny opečieme z oboch strán a naplníme zmesou. Mierne osolíme, okoreníme a gratinujeme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia