Steak vo vínovej omáčke s gratinovanými šampiňónmi
Pavol Šebest
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 18. novembra 2014
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 18. novembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
Vhodné k ríbezľovému vínu.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z hovädzej sviečkovice nakrájame asi 200–gramové steaky, ktoré mierne stlačíme a vyformujeme rukou. Osolíme, okoreníme a mierne osladíme cukrom.
- 2
Na grilovacej panvici pečieme z obidvoch strán asi 15 minút pri miernej teplote. Steaky vyberieme. Do panvice pridáme čerstvé ríbezle, urestujeme ich a podlejeme vínom. Postupne zredukujeme na jemnú omáčku, ktorú dochutíme soľou a korením.
- 3
Šampiňóny umyjeme. Stopky vyberieme, nasekáme nadrobno a premiešame s fetou. Šampiňóny opečieme z oboch strán a naplníme zmesou. Mierne osolíme, okoreníme a gratinujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu