
Palacinky zo špaldovej múky s kapustovou tofu plnkou
Hríby vopred namočíme do horúcej vody aspoň na hodinu, aby zmäkli. Mlieko, múku a...

Paprikové zemiaky ako príloha
Jednoduchá príloha, ktorú sme už ako deti milovali. Bolo to niečo iné ako "obyčajné" zemiaky....

Kapor v pivnom cestíčku
Tento recept nerobievam často ale je dobrý. Dúfam že sa nájdu taký čo sa im tiež bude...

Špargľové placky
Špargľa spracovaná trošku neobvykle. Inšpiráciu som našla v nemeckej kuchárke. Doteraz by sa mi o...

Kanadská sviečková
Sviečkovú rozdeliť na požadovaný počet kúskov na každom kúsku urobiť kapsu a naplniť bazalkovým pestom a strúhaným...

Jednoduchá pražená čínska ryža
Olej dáme na panvicu a rozžeravíme. Pridáme ryžu a opečieme podľa chuti.

Záhorácká topinka
Tento recept pochadza ze záhorá konkrétne z Holíča. K obľúbeným patrí preto, že je rýchly,...

Opekané rolky z mletých kuracích žalúdkov
Klasické perkelty z kuracích žalúdkov mám už nechutia a tak som vymyslela, čo keby som...

Domáce bravčové pochutinky so zemiakovými guličkami
Dnes som pripravila recept, ktorý sa veľmi málo robí v našich domácnostiach. Všetky použité suroviny sú...

Kuracie vnútornosti Tralalajdy
Kombinácia hydinových vnútorností so strukovinami vykreovala celkom príjemnú chuť. Ochutenie a jemnú pikantnosť dodajú cibuľové cíby,...

Kuracia paštétka
Na panvici rozpustíme 100 g masla, pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovita. Vmiešame očistené...

Praženica s chorizom a jadrovníkmi paprík
Už dávno som nepridal svoj recept na využitie jadrovníkov „srdiečok“ paprík, špeciality mojej kuchyne. Tentoraz...

Lievancovo– tvarohové objatie
Z droždia, cukru a mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme v teple vykysnúť.

Rychlovka na spôsob maďarského gulášu
Mäsko na minutky, a omáčka na spôsob maďarského gulášu, s kopou zeleniny, podávajte so...

Rybárov guláš
Komerčný recept<br />Tento hustý a krémový guláš pripravený z marinovaných filiet z tresky osmažených na olivovom oleji...

Hovädzie mäso jemne pikantné
Nakrájame hovädzie mäso na tenké pásy a uložíme do marinády na pol hodinu.

Gentleman toast
Komerčný recept<br /> Toast plný kultivovanosti. V každom mužovi, ktorý ho ochutná, prebudí chuť správať...

Pečeňové paté vo farebnej mrkve
Nech nikto nemávne rukou. Jedlá z vnútorností sú samostatnou kapitolou, čo dobre preverí zručnosť kuchára. Chce to totiž trpezlivosť i kreativitu,...

Gaštanovo-hubová krémová polievka
Predvčerom na firemnej oslavne sa nezabudlo ani na vegetariánov; v ponuke boli celkom príjemné jedlá a tak...

Grilovaný ananás
Ananás očistíme, nakrájame na kolieska a stredovú tvrdú dužinu vykrojíme. Ananás opečieme na grile alebo...

Bohatá omeleta
Vajcia rozhabarkujeme vidličkou, pridáme salámu nakrájanú na širšie pásiky a osolíme.

Vrtuľky s krabiou omáčkou
Cestoviny dáme uvariť podľa návodu v slanej vode. V kastróliku dáme na olej speniť cibuľu, ...

Zaúdený jelení chrbát s orechovo-jablkovým pyré
Veľa ľudí si myslí, že orechy sú doménou sladkej kuchyne. Nie je to však pravda,...

Bezlepkové perníkové palacinky
Všetky suroviny vymiešame do hladka. Panvicu rozohrejeme a potrieme jemne olejom. Nalejeme cesto a palacinky...

Rizoto s cuketou, dubákmi a morčacími prsiami
a predsa sem nejaky ten recept pridám. vonku prší, doma nuda..... ešte len pojdem varit, ale...