Tvarohový krém s jahodami
Tvarohový krém s jahodami

Opité jahody s tvarohovým krémom

Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama**** v Trenčianskych Tepliciach, 25. mája 2017
Opité jahody s tvarohovým krémom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

250 g
250 g
100 g
50 g
100 g




Postup

  1. 1

    Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha. Pomaly primiešame tvaroh, mascarpone, práškový cukor a citrónovú kôru. Krém nalejeme do sklenených pohárov a necháme chvíľu tuhnúť.

  2. 2

    Jahody očistíme, pokrájame a dáme ich na rozpálenú panvicu. Krátko opražíme, pridáme med a rum a naservírujeme do pohárov s krémom.

  3. 3

    Poháre dozdobíme posekanými pistáciami a čerstvou mätou.

Diskusia k receptu