Opité jahody s tvarohovým krémom
Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama**** v Trenčianskych Tepliciach, 25. mája 2017
šéfkuchár hotela Panorama**** v Trenčianskych Tepliciach, 25. mája 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha. Pomaly primiešame tvaroh, mascarpone, práškový cukor a citrónovú kôru. Krém nalejeme do sklenených pohárov a necháme chvíľu tuhnúť.
- 2
Jahody očistíme, pokrájame a dáme ich na rozpálenú panvicu. Krátko opražíme, pridáme med a rum a naservírujeme do pohárov s krémom.
- 3
Poháre dozdobíme posekanými pistáciami a čerstvou mätou.
Tiež jahodami:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu