
Čínske rezance s kačkou
Pečené kačacie prsia si nakrájame na kocky a dáme na rozpálenú panvicu trošku osmažiť do chrumkava (ja...

Cestoviny s krevetami a smotanovou omáčkou
Cestoviny pripravené systémom "čo dom dal" mám najradšej. Niekedy namiesto smotany dám 1dcl vývaru a 1dcl...

Kuracie ragú s medovo-sójovou omáčkou
Na oleji krátko osmažíme nakrájané chilli papričky, na plátky nakrájaný cesnak a zázvor. Pridáme cibuľkovú...

Opečené halloumi s paradajkami a cestovinou
Na internete som hladala recepty s halloumi syrom. Nasla som tam tento recept ktory sa mi...

Babičkine zemiačky
Takéto zemiačky robí moja svokra a- môj muž... Vo svokrinej rodine sa vraj robia odjakživa.....

Tagliatelle s mletým mäsom
Cibuľu si upražíme, pridáme pomleté mäso / ja som dal hovädzie zadné a pomlel som si...

Bravčová panenka s omáčkou z podpňovky
Huby rastú ako divé, tak som teraz použila podpňovku obyčajnú, nazývanú tiež václavka, alebo...

Diviačí chrbát s hubovo-zeleninovou omáčkou
Divinu pripravujem viac-menej na mimoriadne príležitosti. Dostávame ju od dlhoročného poľovníka a väčšinou ju vtedy zamrazím....

Zeleninové noodles
Kto má rád ľahké jedlo a prvky ázijskej kuchyne si príde na svoje. Recept však nie...

Toskánsky baklažán
Baklažán sa dá pripravovať na neuveriteľne veľa spôsobov, jeden z mojich najobľúbenejších je toskánsky baklažán...

Kartoffelzwuler- bavorské zemiakové opekance so škoricou
Milujem tieto prastaré poklady bavorskej kuchyne. Kartoffelzwuler sú jednoduché, nenáročné na ingrediencie, rýchle a...

Kačacia pečeň s cibuľovo-čučoriedkovým čatní
Pečeň očistíme a nakrájame na cca 100 g kúsky. Na rozpálenú panvicu dáme papier na pečenie a každý...

Jednoduché fantastické raňajky
Som odchovaná na cibuľke. Mám ju rada ku všetkému... a takto vznikli aj tieto...

Hovädzí steak so špenátom
... príprava dobrého steaku trvá 10 až 18 dní, lebo tak dlho trvá pokiaľ je hovädzie...

Pečený syr na šunke
Milujem vyprážaný syr, ale hľadám ľahšie alternatívy. Mám ďalšiu, ktorá je chuťovo výborná a...

Bravčový mozoček
Orestujeme cibuľku, pridáme mozoček, soľ, korenie a vajcia. Dochutíme a nakoniec pridáme štipku...

Tyrolské Gröstle
V Tyrolských Alpách je tento pokrm všude, jak na svazích v restauracích, tak v podhůrských...

Rýchle papardelle so cherry paradajkami, šampiňónmi a olivami
Tento recept môže mať veľa podôb, fantázií a surovinám sa medze nekladú. Tu je...

Bazalkové ravioly plnené syrom a šampiňónmi
Som milovníčkou talianskej kuchyne a tak cestoviny na rôzne spôsoby sú u nás na tanieri veľmi často....

Baklažánové karí
Karí je vynikajúce jedlo, ktoré sa pripravuje po celom svete a aj vďaka tomu má mnoho...

Pražené ryžové rezance Pad Thai
Pripravíme Pad Thai omáčku. Do malého hrnca dáme všetky suroviny a dobre premiešame. Varíme 20...

Palacinky na holandský spôsob
Palacinky su v Holandsku popularne. Mame tu vela restauracii, kde sa podavaju iba palacinky...

Pečený bravčový bôčik plnený údenou klobásou
Priznám sa, nikdy som bôčik neplnila takto ako sa predáva v obchodoch. Od farmára som...

Košické - Kung pao
kung pao pripravujem podľa jedného vynikajúceho košického kuchára takto :

Rozšliapance, vareno-pečené zemiaky, príloha k divine
... a sľub № 2! Pred časom varil a piekol v jednej TV relácii „macher“ s...

Syrový blafák
O recepte som sa dozvedela z jednej relácie o varení. Keď som ho vyskúšala, môjmu...

Tortilla s baby špenátom a so syrom
Čerstvý špenát prepláchneme v studenej vode a dáme na jednu minútu do vriacej vody (stopky odstránime)...

Tekvicovo-cuketové placky
Je jeseň a k nej patria tekvičky. Dnes som si jednu kúpila a skúsila placky s...