
Kartoffelzwuler- bavorské zemiakové opekance so škoricou
Milujem tieto prastaré poklady bavorskej kuchyne. Kartoffelzwuler sú jednoduché, nenáročné na ingrediencie, rýchle a...

Waffle - Vafle - národné jedlo Belgicka
Belgické waffle sú jediným národným jedlom, ktoré je populárnejšie v inej krajine, než vo svojej...

Čínske rezance s kačkou
Pečené kačacie prsia si nakrájame na kocky a dáme na rozpálenú panvicu trošku osmažiť do chrumkava (ja...

Zeleninové noodles
Kto má rád ľahké jedlo a prvky ázijskej kuchyne si príde na svoje. Recept však nie...

Bazalkové ravioly plnené syrom a šampiňónmi
Som milovníčkou talianskej kuchyne a tak cestoviny na rôzne spôsoby sú u nás na tanieri veľmi často....

Hovädzí wellington so zelerovým pyré
Šampiňóny nakrájame a opražíme na oleji a cibuľke a dochutíme soľou a čiernym korením. Celú túto zmes je...

Kačacia pečeň s cibuľovo-čučoriedkovým čatní
Pečeň očistíme a nakrájame na cca 100 g kúsky. Na rozpálenú panvicu dáme papier na pečenie a každý...

Zapekané bravčové rezne
V nedeľu na obed sú ideálne rezne, však? A aby to stále neboli len tie vyprážané,...

Pečený syr na šunke
Milujem vyprážaný syr, ale hľadám ľahšie alternatívy. Mám ďalšiu, ktorá je chuťovo výborná a...

Tyrolské Gröstle
V Tyrolských Alpách je tento pokrm všude, jak na svazích v restauracích, tak v podhůrských...

Cestoviny s krevetami a smotanovou omáčkou
Cestoviny pripravené systémom "čo dom dal" mám najradšej. Niekedy namiesto smotany dám 1dcl vývaru a 1dcl...

Špenátový prívarok s opraženou žemľou
Toto je klasika, ktorú mám stále rada, vlastne celá naša rodina, okrem manžela :)

Hovädzí steak so špenátom
... príprava dobrého steaku trvá 10 až 18 dní, lebo tak dlho trvá pokiaľ je hovädzie...

Košické - Kung pao
kung pao pripravujem podľa jedného vynikajúceho košického kuchára takto :

Toskánsky baklažán
Baklažán sa dá pripravovať na neuveriteľne veľa spôsobov, jeden z mojich najobľúbenejších je toskánsky baklažán...

Rýchle papardelle so cherry paradajkami, šampiňónmi a olivami
Tento recept môže mať veľa podôb, fantázií a surovinám sa medze nekladú. Tu je...

Palacinky na holandský spôsob
Palacinky su v Holandsku popularne. Mame tu vela restauracii, kde sa podavaju iba palacinky...

Rozšliapance, vareno-pečené zemiaky, príloha k divine
... a sľub № 2! Pred časom varil a piekol v jednej TV relácii „macher“ s...

Baklažánové karí
Karí je vynikajúce jedlo, ktoré sa pripravuje po celom svete a aj vďaka tomu má mnoho...

Raňajky: Báčikova podrážka
Ahojte všetci toto je môj prvý príspevok, recept na rýchle, chutné a výdatné raňajky- aj...

Tagliatelle s mletým mäsom
Cibuľu si upražíme, pridáme pomleté mäso / ja som dal hovädzie zadné a pomlel som si...

Bravčový mozoček
Orestujeme cibuľku, pridáme mozoček, soľ, korenie a vajcia. Dochutíme a nakoniec pridáme štipku...

Bulharská skladaná torta
V chladničke zostala smotana na šľahanie, tak som rozmýšľala čo s ňou. Niet nad staré dobré...

Kuracie prsia s brokolicovou omáčkou
Kuracie prsia nakrájame, naklepeme, osolíme a opečieme na rozpálenom oleji.

Chorizo risotto á la KajusiQQ
Tento recept ma naučil moj talianský švagor:) a ja som si ho ešte troška pozmenila :)........

Tekvicovo-cuketové placky
Je jeseň a k nej patria tekvičky. Dnes som si jednu kúpila a skúsila placky s...

Pečený bravčový bôčik plnený údenou klobásou
Priznám sa, nikdy som bôčik neplnila takto ako sa predáva v obchodoch. Od farmára som...

Jablkovo-zelerová nátierka s orechami
Táto nátierka je pomerne nenáročná na prípravu. Má veľmi príjemnú a osviežujúcu chuť, je to...

Praženica
Dnes rano som na nu dostal chut. Viem ze tak ako ja ju nevarievate, tak...

Kuracie prsia prešpikované balkánskym syrom a obalené v sedliackej šunke
Tento recept som robila prvýkrát a chutilo všetkým. Inšpirované Moja mama varí lepšie ako tvoja :-)