Rozšliapance, vareno-pečené zemiaky, príloha k divine
... a sľub № 2! Pred časom varil a piekol v jednej TV relácii „macher“ s...
Môj domáci kurací kebab/gyros
Kuracie prsia som si nakrájal na tenké plátky. Dal som ich marinovať zamiešané s korením a...
Tradičné zemiakové lokše
Ak ste sa pustili do pečenia svätomartinskej husi, budete k nej potrebovať aj zemiakové lokše...
Kuracie prsia - Čína po našom
Kuracie prsia nakrájame na tenké lupienky, pridáme sójovú omáčku, osolíme necháme odstáť 5. minút...
Waffle - Vafle - národné jedlo Belgicka
Belgické waffle sú jediným národným jedlom, ktoré je populárnejšie v inej krajine, než vo svojej...
Mrkvová nátierka trochu inak
Recept mám od švagrinky. Nátierku mi poslala na ochutnávku a ja som si ju zamilovala prvým...
Roládička z omelety a šunky, aj pre deti
Túto roládičku som videla v nejakom časopise, no a teraz som si na ňu spomenula, ...
Pstruh na masle s rozmarínom
Keďže máme teraz pravidelný prísun pstruhov, dokonca aj dnes manžel doniesol, tak sme si ich...
Jablkovo-zelerová nátierka s orechami
Táto nátierka je pomerne nenáročná na prípravu. Má veľmi príjemnú a osviežujúcu chuť, je to...
Palačinky bez cukru a mouky
Když Vám lékař zakáže sladkosti protože Vám objevil diabetes není to lehké, chuťovým buňkám...
Bravčová krkovička na tymiáne s petržlenovou zemiakovou kašou
Tento recept vznikol kombináciou dvoch receptov. Keďže ja jedávam malé porcie, tak moja krkovička na...
Pečený bravčový bôčik plnený údenou klobásou
Priznám sa, nikdy som bôčik neplnila takto ako sa predáva v obchodoch. Od farmára som...
Zemiakové pagáče našich babičiek
Vynikajúce a pritom veľmi jednoduché a lacné jedlo, pôvodne pripravované priamo na platni šporáku, či...
Hlivovo-cuketová zmes na cestoviny
Na toto jedlo potrebujeme tri potraviny + 30 minút času.
Losos v pomarančovej šťave
Bylinky nasekáme a zmiešame s maslom, soľou a šťavou z citróna. Lososa na oleji z...
Kuracie prsia prešpikované balkánskym syrom a obalené v sedliackej šunke
Tento recept som robila prvýkrát a chutilo všetkým. Inšpirované Moja mama varí lepšie ako tvoja :-)
Cestoviny s krevetami a smotanovou omáčkou
Cestoviny pripravené systémom "čo dom dal" mám najradšej. Niekedy namiesto smotany dám 1dcl vývaru a 1dcl...
Sladká bravčová panenka
Nízkokalorická a elegantná večera vytvorená z bravčovej panenky na červenom víne a čučoriedkach je skutočne zaujímavou kombináciou...
Jelenie karé s višňovo-čokoládovou omáčkou
V hrnci rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninu, opečieme dozlatista a pridáme na kocky nakrájanú...
Pikantná hydinová zmes
Tento jednoduchý a hlavne rýchly receptík mám z kuchárskej knihy. Hoci je to pikantná hydinová zmes...
Bravčové medailónky so zelenými fazuľkami
Z vepřové panenky si nakrájíme stejné medailonky, lehce poklepeme, osolíme, opepříme a potřeme horřčicí....
Restovaná chrumkavá cibuľka
Je stvorená na posypanie šalátov, polievok, do burgerov aj k pečenému či dusenému mäsu...
Plnené kuracie prsia s kožou a kosťou
Tento recept mám od dobrého známeho, baču Ondreja. Žiaľ už nie je medzi nami, ...
Tekvicovo-cuketové placky
Je jeseň a k nej patria tekvičky. Dnes som si jednu kúpila a skúsila placky s...
Zemiaky s cesnakom
Tento recept mám od jednej pani z Ukrajiny, že u nich sú tieto zemiaky veľmi obľúbené....
Zapekané prekladané zemiaky s dubákmi a Pick klobásou
Ochladilo sa a zachutila osvedčená stará klasika, ktorú som včera inovovala v kombinácii úžasných dubákov...
Cestoviny s pistáciovým pestom
Tento recept je na Sicílii zvyčajne súčasťou reštauračného menu, ale myslím, že z kvality tejto...
Fašírky s omáčkou s fazuľovými strukmi
Takto nejako varila fazuľové struky moja krstná z Trenčianskych Teplíc.
Tortilla – španielska omeleta so zemiakmi
V stredne veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme na kocky alebo na plátky pokrájané zemiaky a cibuľu nakrájanú nadrobno. Pražíme na...
Mlynárske kuracie prsia
Aj keď na fotke toto jedlo veľmi vábne nevyzerá, je výborné. Príprava je rýchla, ...
Tagliatelle s mletým mäsom
Cibuľu si upražíme, pridáme pomleté mäso / ja som dal hovädzie zadné a pomlel som si...