Opekaný chlebíček

johanesa - fotkajohanesa, 31. októbra 2011
Opekaný chlebíček
Foto: johanesa

Je rýchly a vynikajúci na večeru...

Suroviny

1 strúčik
 na potretie




Postup

  1. 1

    Najprv rozohrejeme platňu a položíme na ňu chlieb, ktorý opečieme do chrumkava z jednej aj z druhej strany.

  2. 2

    Chlebík potom potrieme b. masťou a môžme potrieť alebo nasekať cesnak...

  3. 3

    Potom ho natrieme kečupom a podľa svojej fantázie "nakreslíme" syrom bambínom čokoľvek napr. smajlíka stačí keď to iba potrieme ale deti to takto sprášia skôr. A nakoniec sa do-toho s chuťou pustíme.

Diskusia k receptu

astheart
? nechci být nemilá, ale ??? .....proto je ta věta s otazníkem i na začátku jako ve španělštině.....
astheart
Neřekla bych, že chleba s kečupem je pro děti to pravé ořechové......
johanesa
no predstavte že poznám deti ktoré to s radosťou zjedia...
alexdidi
Prepáč,ale ja by som to teda nezjedla a svojim vnúčikom by som to teda jesť nedala a ani by mi to nezjedli,určite!
katarina2511
Niektore z Vas by asi umreli, keby nemohli permanentne niekoho kritizovat, ci je to recept alebo gramatika. Kolko ludi uz kvoli tomu odislo z varechy. Toto je bohuzial slovenska mentalita.
evicka63
správne katarina2511, veď človek môže zjesť čo mu chutí. A gramaticky keď to nie je tak ako si mnohé predstavujú je to skritizované. A čo sa dáva na zapekanky...... keď nie kečup a rôzne majonézy. Doma si mnohé z nás varia svoj vlastný kečup tak prečo nie, a aj taká "hrianka" je fajnová a teraz v tomto prechodnom období aj zdravá - potrená cesnakom. Držím mladej slečne palce a nech ju nič neodrádza, veď z varením začala každá z nás...
evanaaa
To má tam akože byť gram. chyba, a kde, ja ju nevidím - Astheart, vyjadri sa presnejšie, nech sa poučíme. A ešte - ak niekomu chutí takto ten chlebík a dá sem recept, neznamená to, ža každý, kto si ho prečíta je povinný to tak robiť len preto, že je sem daný. Hrianky mám rada aj ja, len moje zuby nie.....
katka1313
ak ostane starší chlebík, tak takéto hrianky sú dobré a zvlášť v tomto zimnom období, dobrý čajík k tomu a večera je hotová
ppaalloo
náhodou cesnak je veľmi zdravý.Aj ja to milujem. To že to svojim deťom nedáte to ste sem písať nemuseli.....čo s tým...
johanesa
Ja mám takýto chlebíček rada a ak ho vy nemusíte tak to mi vôbec nevadí...
kimlo
Je to dobrý recept, veď hrianky s kečupom či syrom a cesnakom sú chutné. A čo sa týka bravčovej masti, určite je zdravšia ako rafinované oleje z neviemčoho, ktoré sa hneď prepaľujú. Ja som na bravčovej masti vyrastal, a vo svojom veku nepociťujem žiadne zdravotné problémy ani civilizačné choroby. A určite by neuškodila ani vašim vnúčikom...
sneica
@johanesa vidim ze ta bavi varecha a ze mas radost z receptov ktore pridavas a chces sa podelit na vareche...tvoja hrianka z kecupom,cesnakom a bambinom je ok...moj syn ten by si na tvoju hrianku namlel kopec provensalskeho korenia :-) lebo mu to tak chuti...
ria389
Nedaj sa odradiť,určite bude s teba dobrá kuchárka.Vieš ako sa to hovorí-sto ľudí-sto chutí.....
evusik
hrianky s cesnakom sú klasika, ja si na ne dávam tavený syr a nato kolieska rajčín alebo cibule.... no čo už, každý nech si dá to čo ľúbi.... a z bravčovou masťou je to tak - vyrastali sme na nej, potom ju zakazovali a teraz je zase v móde :-)
@johanesa ja som v tvojom veku nevedela ani praženicu spraviť, takže var a hlavne sa uč.... tu na Vareche je veľa dobrých kuchárok od ktorých sa môžeš veľa naučiť :-)
enss
Keď moje deti vyrastali, spotrebovalo sa u nás neskutočné množstvo kečupu a nikdy som ich v jeho spotrebe neobmedzovala. Ovšem vždy som mala navarený kvalitný kečup, umelý z obchodu sa nekupoval. Kečup si na hriandu dám bez problíémov tiež, takisto aj syr. Novým mladým varecháčom prajem pri skúšaní a nachádzaní veľa úsepchov.
1ariana
Aj v našej rodine sa opeká chlieb a natiera masťou a cesnakom. Je to menej mastné, ako chlieb opečený v panvici a na masti alebo oleji. Nepochopila som tú kritiku.
nazarboncuk
jasne že vnúčikovia nebudú jesť chleba s kečupom a bambinom ked maju strýčka Donalda a jeho nugetky :D
matata1
U nás je takýto opečený chlebík na stole pravidelne. Či s maslom, bravčovou, husacou, kačačou masťou, s cesnakom, kečupom. Čo komu chutí. A veru nám chutí, a poriadne. Starým, mladým, deckám. Čo sa týka kečupu, voľakedy sme robili domáci, teraz keď už nemáme záhradu, musí stačiť aj kupovaný. Keby sme sledovali všetko čo zjeme, nakoniec by sme nemohli jesť, piť, ba ani dýchať. Nebudem sa tu rozpisovať o bio potravinách. Sú naozaj bio? Keď nie sú hnojené umelými hnojivami, postrekované, neznamená to že sa k nim tieto chemikálie nedostanú (vzduchom, dažďom, zemou....), keď pestovateľ na vedľajšom pozemku hnojí, postrekuje. A čo tých x-rokov, keď nám nad hlavami lietali práškovacie lietadlá, Černobyľ, Fukušima, DDT, chemické fabriky....?
bobarka
johanesa,po prečítaní tvojho receptu, mi prišiel ten chlebík na chuť.Hneď som si ho aj urobila s domácim kečupom, dom. cesnakom a s bryndzou. Musím Ťa pochváliť, bol to vynikajúci nápad. K pochvale sa pridáva aj manžel - práve dojedol.
mramar
@johanesa , obdivujem ťa, že si sa ako 16-ročné dievča pridala k varechárom a už si stihla pridať aj pár receptíkov. Určite bude z teba raz vynikajúca kuchárka.
tricia
Recept na hrianku ........hm. Este by to chcelo recept na caj :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia