Banánová palacinka - recept aj pre začiatočníkov

domisska - bez fotkydomisska, 25. mája 2013

Prísť domov, otvoriť chladničku a pozerať na horčicu a studený vzduch. Každý to už zažil. Ja napríklad aj dnes. Zachránil ma však obed z Zobraziť celý popisPrísť domov, otvoriť chladničku a pozerať na horčicu a studený vzduch. Každý to už zažil. Ja napríklad aj dnes. Zachránil ma však obed z troch surovín.

1
porcia
2 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks rozšľahané




Postup

  1. 1

    V miske rozšľaháme vajíčko, pridáme nakrájaný banán a vidličkou ho roztlačíme. Vznikne nám kaša, ktorá by mala byť bez väčších kúskov, čo najkonzistnejšia - aby sa na panvici netrhala. Možno by sa zmes dala rozmiešať aj ručným mixérom, ale neskúšala som to. Keď sme s roztláčaním hotoví, jednoducho opražíme na masle. Maslo je vhodnejšie než olej, dodá jemnú chuť. Palacinku netreba plniť, banán je chutný a sladký sám o sebe. K hotovému jedlu môžeme pridať čerstvé ovocie - ja som mala čučoriedky.

Diskusia k receptu

babav
Ja by som to nazvala bananova omeleta , s palacinkou to ma malo spoločného.....
stevca
dobrý nápad - do klasického palacinkového cesta pridať roztlačený banán, určite to vyskúšam, s jablkami je to tiež fantastické
domisska
Palacinky mám radšej, než omelety, preto palacinka. Navyše mi to evokuje sladkú chuť. Skúšajte, dajte vedieť a mrknite moje nové rizoto. Práve ho obedujem a je fakt super :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia