Paprikový bôčik na kapuste

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 3. decembra 2013
Paprikový bôčik na kapuste
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 strúčiky
400 g
Papriková omáčka:
2 ks
3 ks
250 ml
100 ml
Knedličky:
700 g
100 g
1 ks
100 g
200 g
1 ks
Kapusta:
1 hlávka
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Očistenú zeleninu s cesnakom, bobkovým listom, korením, soľou, rascou a octom dáme do hrnca, pridáme bôčik a zalejeme vodou, aby bolo mäso zakryté, a na slabom plameni varíme domäkka. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a nakrájame.

  2. 2

    Zemiaky zmiešame s ostatnými prísadami a vyformujeme knedličky, ktoré uvaríme v slanej vode. Cibuľu opražíme, pridáme najemno nasekané oškvarky a pažítku a necháme vychladnúť. Knedličky dáme do panvice s oškvarkami a premiešame.

  3. 3

    Paprikový krém: Do hrnca dáme olej, cibuľu, červenú očistenú papriku a restujeme dozlata. Keď je paprika mäkká, olej zlejeme a necháme vychladnúť. Potom ju vložíme do mixéra a so smotanou zmixujeme na hladkú omáčku, ktorú vylejeme do hrnca a necháme zovrieť. Odstavíme a zmiešame s kúskami studeného masla. Kapustu uložíme na tanier s bôčikom, prelejeme krémom a servírujeme s knedličkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia