Paprikový bôčik na kapuste
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 3. decembra 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
2 strúčiky |
|
400 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Papriková omáčka: | |
2 ks |
|
3 ks |
|
|
|
|
|
250 ml |
|
|
|
100 ml |
|
Knedličky: | |
700 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
100 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
|
|
Kapusta: | |
1 hlávka |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Očistenú zeleninu s cesnakom, bobkovým listom, korením, soľou, rascou a octom dáme do hrnca, pridáme bôčik a zalejeme vodou, aby bolo mäso zakryté, a na slabom plameni varíme domäkka. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a nakrájame.
- 2
Zemiaky zmiešame s ostatnými prísadami a vyformujeme knedličky, ktoré uvaríme v slanej vode. Cibuľu opražíme, pridáme najemno nasekané oškvarky a pažítku a necháme vychladnúť. Knedličky dáme do panvice s oškvarkami a premiešame.
- 3
Paprikový krém: Do hrnca dáme olej, cibuľu, červenú očistenú papriku a restujeme dozlata. Keď je paprika mäkká, olej zlejeme a necháme vychladnúť. Potom ju vložíme do mixéra a so smotanou zmixujeme na hladkú omáčku, ktorú vylejeme do hrnca a necháme zovrieť. Odstavíme a zmiešame s kúskami studeného masla. Kapustu uložíme na tanier s bôčikom, prelejeme krémom a servírujeme s knedličkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu