
Dip z kyslých uhoriek a fazule
Keď je v špajze konzerva fazule a kyslé uhorky, tak sa dá pripraviť takýto skvelý dip....

Benátske sardinky (Sarde in saor)
Už v stredoveku slúžili „sarde in saor“ ako rybie konzervy na dlhých námorných cestách. Dnes mnohých...

Domáca medová granola
Ovsené vločky dáme do sekáčika a trochu rozmixujeme. Vsypeme do misky, pridáme oriešky a mleté...

Cestoviny zapekané s lekvárom a orechami
Sladké a predsa aspoň trocha zdravé vďaka orechom....

Teplý šalát z hnedej ryže s hruškou a modrým syrom
Máte zvyšnú hnedú ryžu? Výborne! Tento recept je ideálny, keď nemáte veľa času a chcete si...

Slivkový rozvar na víne
Tento rozvar sa výborne hodí k zemiakovým šúľancom s makom, so strúhankou, orechami alebo tvarohom....

Ryža s artičokmi
Ryža s artičokmi je lahodný a jednoduchý spôsob, ako si pripraviť ľahký obed či večeru....

Zapekané šampiňóny so syrovou plnkou
Ako predjedlo alebo s dobrou prílohou aj ako hlavný chod sa dajú servírovať tieto výborné plnené šampiňónové...

Ryba na zemiakoch a paradajkách
Kombinácia rýb a zeleniny je vždy dobrá. Ľahko stráviteľné jedlo je vždy prínosom, najmä v...

Zapečený bôb s tahini
Bôb sa kedysi v slovenskej kuchyni používal často. Potom sa vytratil, čo je škoda....

Quinoa so špargľou, s hubami a mozzarellou z panvice
Rýchly bezmäsitý obed z panvice, ktorý zasýti a zároveň dodá kopec živín?...

Krúpové fašírky s mangoldom
Možno je toto pre niekoho zvláštne jedlo, ale je veľmi dobré....

Paradajkovo-karfiolový prívarok
Mám rada karfiol, ale nechcelo sa mi ho vyprážať a opakovať stále len s vajíčkom takisto....

Pór s hrozienkami ako príloha
Možno pre niekoho zvláštna kombinácia, ale chuťovo výborná. Hrozienka dodajú póru inú dimenziu.

Vegánsky quinoa burger
Quinoa burgery sú výživnou, chutnou a všestrannou možnosťou , ktorá sa hodí do všetkých diét....

Bruschetta
Svieža kombinácia krémovej nátierky, šťavnatých paradajok a chrumkavého pečiva....

Fazuľka s chrenom
Je sezóna fazuliek a tak ich môžeme doma pripravovať na veľa spôsobov, nielen tých klasických....

Hashweh s koreneným jahňacím mäsom
Hašve je stálicou levantských hostín a určite si získa veľa ľudí....

Citrónové pesto na hrianky aj cestoviny
Svieža a veľmi jednoduchá omáčka, ktorú za pár minút pripravíte v mixéri.

Cau cau, lahodné tradičné peruánske jedlo z držiek
Cau cau je jedno z najikonickejších jedál peruánskej kuchyne....

Oškvarkové pagáče
Prvýkrát som skúšal oškvarkové pagáče, doteraz vždy len syrové alebo bryndzové, pretože som sa vyhýbal...

Paradajkový šalát s banánovou zálievkou
Zálievky na šaláty sú rôzne. Ale s banánovou som sa stretla len raz. Tak som si vypýtala recept....

Žemľová knedľa bez prášku do pečiva
Žemle pokrájame na kocky a vložíme do väčšej misy. V druhej nádobe rozšľaháme mlieko, olej,...