Žemľová knedľa bez prášku do pečiva
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Žemle pokrájame na kocky a vložíme do väčšej misy. V druhej nádobe rozšľaháme mlieko, olej, vajcia a petržlenovú vňať. Ochutíme soľou. Nalejeme na žemle a jemne premiešame.
- 2
Do hrnca dáme variť vodu. Zarobenú masu vložíme do väčšieho mikroténového vrecka. Vyformujeme ho do tvaru valca. Vrecko musí byť dostatočne pevné. Uzavrieme ho a vložíme do vriacej vody. Varíme asi 25 minút.
- 3
Po vybratí z vody necháme uzatvorené asi 1/2 hodiny postáť. Vrecko otvoríme, knedľu vyberieme a nakrájame na plátky.
Tiež Žemľová knedľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu