Quinoa so špargľou, s hubami a mozzarellou z panvice
Rýchly bezmäsitý obed z panvice, ktorý zasýti a zároveň dodá kopec živín? Táto quinoa so špargľou, šampiňónmi a mozzarellou je ideálny spôsob, ako Zobraziť celý popisRýchly bezmäsitý obed z panvice, ktorý zasýti a zároveň dodá kopec živín? Táto quinoa so špargľou, šampiňónmi a mozzarellou je ideálny spôsob, ako dostať do jedla viac bielkovín, vlákniny aj chuti – a to všetko bez námahy. Jedlo môžeme podávať ako hlavné jedlo, prípadne aj ako prílohu k rybe, mäsu či tofu - ak máte chuť
spestriť si jedálniček a pripraviť niečo viac špeciálne. SOS Quinoa je výborná bezlepková náhrada za prílohy, plná aminokyselín. Tento recept pre vás pripripravila Fitrecepty.
Zdroj: Fitrecepty
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
350 ml |
|
1/2 ČL |
|
400 g |
|
250 g |
|
3 strúčiky |
|
150 g čerstvá (pevný podiel) |
|
1/2 ČL (alebo majorán) |
|
podľa chuti |
|
(na ozdobu) |
|
Postup
-
1
Quinou poriadne prepláchneme pod tečúcou vodou. Potom ju v dáme do hrnca a zalejeme 350 ml vody.
- 2
Osolíme, privedieme k varu a varíme ju 10 - 12 minút. Potom quinou scedíme a dáme na chvíľu bokom.
- 3
Na rozohriatu panvicu pridáme lyžicu vody a následne umyté a nakrájané šampiňóny, očistenú a nakrájanú špargľu a prelisované strúčiky cesnaku.
- 4
Okoreníme a za občasného miešania ich spolu varíme približne 5 minút, kým zelenina dostatočne nezmäkne.
- 5
Potom pridáme uvarenú quinou, čerstvú mozzarellu a dobre zamiešame.
- 6
Hotové jedlo môžeme podávať pokvapkané chilli omáčkou spolu s nasekanou jarnou cibuľkou.
Tiež quinoa:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu