Quinoa so špargľou, s hubami a mozzarellou z panvice

ryzasos - fotkaRyža SOS, včera 19:00. Komerčný recept.
Quinoa so špargľou, s hubami a mozzarellou z panvice
Foto: ryzasos

Rýchly bezmäsitý obed z panvice, ktorý zasýti a zároveň dodá kopec živín? Táto quinoa so špargľou, šampiňónmi a mozzarellou je ideálny spôsob, ako Zobraziť celý popisRýchly bezmäsitý obed z panvice, ktorý zasýti a zároveň dodá kopec živín? Táto quinoa so špargľou, šampiňónmi a mozzarellou je ideálny spôsob, ako dostať do jedla viac bielkovín, vlákniny aj chuti – a to všetko bez námahy. Jedlo môžeme podávať ako hlavné jedlo, prípadne aj ako prílohu k rybe, mäsu či tofu - ak máte chuť spestriť si jedálniček a pripraviť niečo viac špeciálne. SOS Quinoa je výborná bezlepková náhrada za prílohy, plná aminokyselín. Tento recept pre vás pripripravila Fitrecepty.
Zdroj: Fitrecepty

3
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
350 ml
1/2 ČL
400 g
250 g
3 strúčiky
150 g čerstvá (pevný podiel)
1/2 ČL (alebo majorán)
podľa chuti
 (na ozdobu)




Postup

  1. 1

    Quinou poriadne prepláchneme pod tečúcou vodou. Potom ju v dáme do hrnca a zalejeme 350 ml vody.

  2. 2

    Osolíme, privedieme k varu a varíme ju 10 - 12 minút. Potom quinou scedíme a dáme na chvíľu bokom.

  3. 3

    Na rozohriatu panvicu pridáme lyžicu vody a následne umyté a nakrájané šampiňóny, očistenú a nakrájanú špargľu a prelisované strúčiky cesnaku.

  4. 4

    Okoreníme a za občasného miešania ich spolu varíme približne 5 minút, kým zelenina dostatočne nezmäkne.

  5. 5

    Potom pridáme uvarenú quinou, čerstvú mozzarellu a dobre zamiešame.

  6. 6

    Hotové jedlo môžeme podávať pokvapkané chilli omáčkou spolu s nasekanou jarnou cibuľkou.

Diskusia k receptu