Quinoa so špargľou, s hubami a mozzarellou z panvice
	                                    Rýchly bezmäsitý obed z panvice, ktorý zasýti a zároveň dodá kopec živín?  Táto quinoa so špargľou, šampiňónmi a mozzarellou je ideálny spôsob, ako Zobraziť celý popisRýchly bezmäsitý obed z panvice, ktorý zasýti a zároveň dodá kopec živín?  Táto quinoa so špargľou, šampiňónmi a mozzarellou je ideálny spôsob, ako dostať do jedla viac bielkovín, vlákniny aj chuti – a to všetko bez námahy. Jedlo môžeme podávať ako hlavné jedlo, prípadne aj ako prílohu k rybe, mäsu či tofu - ak máte chuť 
spestriť si jedálniček a pripraviť niečo viac špeciálne. SOS Quinoa je výborná bezlepková náhrada za prílohy, plná aminokyselín. Tento recept pre vás pripripravila Fitrecepty. 					                                
					                                
Zdroj: Fitrecepty	                                
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 350 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 400 g | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 3 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g čerstvá (pevný podiel) | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ČL (alebo majorán) | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| (na ozdobu) | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Quinou poriadne prepláchneme pod tečúcou vodou. Potom ju v dáme do hrnca a zalejeme 350 ml vody.
- 2
 Osolíme, privedieme k varu a varíme ju 10 - 12 minút. Potom quinou scedíme a dáme na chvíľu bokom.
- 3
 Na rozohriatu panvicu pridáme lyžicu vody a následne umyté a nakrájané šampiňóny, očistenú a nakrájanú špargľu a prelisované strúčiky cesnaku.
- 4
 Okoreníme a za občasného miešania ich spolu varíme približne 5 minút, kým zelenina dostatočne nezmäkne.
- 5
 Potom pridáme uvarenú quinou, čerstvú mozzarellu a dobre zamiešame.
- 6
 Hotové jedlo môžeme podávať pokvapkané chilli omáčkou spolu s nasekanou jarnou cibuľkou.
Tiež quinoa:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu