Jahodový sirup
Jahodový sirup

Jahodový sirup s malinami

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 09:00
Jahodový sirup s malinami
Foto: Kulinární studio MAFRA
1,5 l
porcia
15 (+ odstátie) minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
500 g
2 kg
16 g




Postup

  1. 1

    Ovocie umyjeme a necháme odkvapkať. Z jahôd odstránime stopky a nakrájame ich na menšie kúsky. K jahodám primiešame maliny a cukor a zmes necháme v chlade odstáť do nasledujúceho dňa.

  2. 2

    Fľaše aj viečka dôkladne umyjeme a sterilizujeme v rúre alebo vo vriacej vode.

  3. 3

    Pol litra vody necháme prejsť varom a krátko schladíme. Prevarenú vodu vlejeme do odležaného ovocia s cukrom. Zmes roztlačíme a prepasírujeme cez jemné sitko. Ak chceme mať šťavu číru, vložíme do cedidla ešte plátno.

  4. 4

    Ovocnú šťavu vlejeme do hrnca. Privedieme ju k miernemu varu a vmiešame kyselinu citrónovú. Potom šťavu rozdelíme do vyvarených fliaš a starostlivo uzavrieme. Uložíme v chlade. Ak chcete dlhšiu trvanlivosť sirupu, môžete hotový sirup navyše sterilizovať vo fľašiach pri 80 °C asi 10 minút.

Diskusia k receptu