Jahodový sirup s malinami
mesačník Varecha, dnes 09:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ovocie umyjeme a necháme odkvapkať. Z jahôd odstránime stopky a nakrájame ich na menšie kúsky. K jahodám primiešame maliny a cukor a zmes necháme v chlade odstáť do nasledujúceho dňa.
- 2
Fľaše aj viečka dôkladne umyjeme a sterilizujeme v rúre alebo vo vriacej vode.
- 3
Pol litra vody necháme prejsť varom a krátko schladíme. Prevarenú vodu vlejeme do odležaného ovocia s cukrom. Zmes roztlačíme a prepasírujeme cez jemné sitko. Ak chceme mať šťavu číru, vložíme do cedidla ešte plátno.
- 4
Ovocnú šťavu vlejeme do hrnca. Privedieme ju k miernemu varu a vmiešame kyselinu citrónovú. Potom šťavu rozdelíme do vyvarených fliaš a starostlivo uzavrieme. Uložíme v chlade. Ak chcete dlhšiu trvanlivosť sirupu, môžete hotový sirup navyše sterilizovať vo fľašiach pri 80 °C asi 10 minút.
Tiež jahodový sirup:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu