Quinoový burger
Quinoový burger

Vegánsky quinoa burger

ryzasos - fotkaRyža SOS, dnes 08:30. Komerčný recept.
Vegánsky quinoa burger
Foto: ryzasos

Quinoa burgery sú výživnou, chutnou a všestrannou možnosťou , ktorá sa hodí do všetkých diét. Kombinujú jedinečnú textúru quinoy s ingredienciami bohatými na Zobraziť celý popisQuinoa burgery sú výživnou, chutnou a všestrannou možnosťou , ktorá sa hodí do všetkých diét. Kombinujú jedinečnú textúru quinoy s ingredienciami bohatými na rastlinné bielkoviny a štipkou korenia, čím vytvárajú zdravé a chutné jedlo. Navyše sa rýchlo a jednoducho pripravujú, takže sú ideálne na každú príležitosť.

3
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1 šálka
250 g uvarená
1 PL
1 ČL
1 ČL
10 g
3 plátky
3 ks



Postup

  1. 1

    Pripravte si quinou podľa inštrukcií na obale. Uvarenú červenú fazuľu sceďte, aby ste odstránili prebytočnú tekutinu.

  2. 2

    Do veľkej misy dajte scedenú fazuľu a roztlačte ju pučidlom na zemiaky alebo vidličkou do hladka, ale s malými kúskami, aby hamburgery mali plnšiu konzistenciu.

  3. 3

    Pridajte hotovú quinou, strúhanku, korenie (pálivú papriku a cesnakový prášok) a nasekané vlašské orechy. Všetky ingrediencie miešajte, kým nevznikne kompaktné, jednotné cesto.

  4. 4

    Ak sa vám cesto zdá príliš suché, postupne pridávajte lyžicu vody, kým nedosiahnete konzistenciu, z ktorej sa dajú hamburgery ľahko tvarovať.

  5. 5

    Fazuľovú zmes rozdeľte na tri rovnaké časti a rukami z nich vytvarujte placky hrubé približne 2 cm.

  6. 6

    Rozohrejte panvicu s nepriľnavým povrchom na strednom ohni s trochou oleja. Keď je olej horúci, vložte burgre na panvicu a opekajte 2-3 minúty z každej strany alebo kým nebudú zlatisté a chrumkavé zvonku.

  7. 7

    Na každý burger pridajte plátok vegánskeho syra. Počas pečenia ich príliš neposúvajte, aby si zachovali tvar a textúru.

  8. 8

    Vyskladajte si následne burgre do žemlí so zeleninou podľa svojej chuti ako napríklad šalát, uhorky alebo cibuľu, či paradajku.

Diskusia k receptu