
Hríbová nátierka
Keďže sa blíži sezóna uverejňujem recept na domácu hríbovú pomazánku. Verte, mám ju od starého hubára, odvtedy...

Opečená kuracina dusená s bobkovým listom
Talianska kuchyňa vo svojej podstate požaduje, ako píše Marcella Hazan vo svojej KK, dôsledné využitie...

Slaninovo - šunkové fašírky
no trebalo niečo vydumať do prívarku :) :) :) tak tu je môj nápad .....

Bruschetta s paradajkovým džemom
Dnes nie je problém zohnať akúkoľvek zeleninu či ovocie počas celého roka. Ale žiadne nechutia a nevoňajú tak...

Ratatouille v šalátovom liste
Na panvicu dáme dusiť cesnak s cibuľou a olivovým olejom. Postupne pridávame nakrájanú zeleninu – začíname...

Srnčí tataráčik s prepeličími očami
Srnčí chrbát očistíme a najemno rozsekáme nožom. Pridáme najemno rozsekanú šalotku, mätu, horčicu, ...

Pražma na zelenine
Vypitvané pražmy očistíme od zvyšných šupín. Osolíme a okoreníme z každej strany aj vnútri, kam vložíme...

Domáci chlebík
Do pohara si odlejete polovice vlaznej vody pridate praskovy cukor a drozdie a nechate aby ti drozdie...

Ryba v soľno chlebovej kruste
Rybu v čisto soľnej kruste si môžete pripraviť takto prípadne použite inú rybu. Je však...

Tiramisu guľôčky
Piškóty nalámeme na menšie kúsky. Uvaríme espresso kávu, pridáme do nej amaretto alebo rum a cukor....

Kapor so šalviou
Očisteného a vykosteného kapra nakrájame na prúžky, osolíme, pridáme šalviu a zázvor, obalíme v...

Šalát z cukín na grécky spôsob
Cukiny a cibuľky očistíme, umyjeme a pokrájame. Opečieme dozlata a primiešame olivový olej, víno,...

Špukové chrumkavé slimáky
Prečo Špukové? Podľa najväčšieho jedáka týchto slimákov. Niekto si povzdychne : "Už zase slimáky!!!" a možno...

Smotanovo-papriková nátierka
Jednoduchá, zdravá a hlavne chtná, pripomína syr Lúčina, ak sa urobí bez príchute

Šafránový kuskus zapečený v paprike
Jednoduché, rýchle a zdravé jedlo, ktoré zaujme svojou exotickosťou, napriek jednoduchosti prípravy.

Zemiakové šišky na sladko
Zemiaky uvaríme v šupke deň vopred. Dôkladne vychladnuté zemiaky na druhý deň olúpeme a nastrúhame najemno....

Kokosové kolieska
Recept je zo starého slovenského časopisu. Pečiem ho rada pre jednoduchosť, rýchlosť a preto, že je tam...

Čatní po Slovensky RADULIENKE
V záhradke urodené rajčiny, rozrastená mäta, od sesternice takmer prezreté slivky, od výbornej kamarádky...

Torta s marcipánom
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a zmäknutým maslom do penista. Po lyžiciach pridávame preosiatu múku...

Gaštanové gule „Gýmeš“
Penový korpus: Suroviny šľaháme nad parou do zhustnutia, kým sa cukor rozpustí. Po 20 minútach...

Apple Pie podľa Mariny Laduda
Speváčka a skladateľka Marina Laduda nám upiekla tradičný americký Apple Pie, ktorý však môžete naplniť aj...

Pikantné croissanty
Lístkové cesto rozvaľkáme a potom z neho vykrojíme čo najväčší kruh pomocou okrúhlej formy alebo papierovej šablóny....

Paradajková polievka
Do menšieho hrnca dáme olej alebo masť a múku. Na malom plameni doružova opražíme. Zalejeme vlažnou vodou....

Lístkové rolky s kapustovo-syrovou plnkou
Čínsku kapustu nakrájame na drobné kocky a nasolíme. Lístkové cesto vyvaľkáme do štvorca. Vykrojíme dvanásť štvorcov.

Sriracha
Jednoduchá a rýchla príprava najlepšej chilli omáčky na svete. Používame na ňu ľubovoľnú odrodu chilli papričiek,...