Smotanovo-papriková nátierka

iv01 - bez fotkyiv01, 24. februára 2015
Smotanovo-papriková nátierka
Foto: iv01

Jednoduchá, zdravá a hlavne chtná, pripomína syr Lúčina, ak sa urobí bez príchute

Suroviny

400 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Papriku si nakrajame na male kusky, pridame trochu smotany a ponornym mixerom rozmixujeme uplne na hladko. Pridame sol a zvysnu smotanu a dobre premiesame. Ja pouzivam 18% kyslu smotanu kremovu.

    Smotanovo-papriková nátierka - obrázok 1
  2. 2

    Pripravime si nadobu, do ktorej zavesime sitko, cez ktore mame prelozene platno. Vylejeme don nasu pripravenu hmotu a nechame, najlepsie od vecera do rana v chladnicke odpocivat. Za tuto dobu nam cez sitko do nadoby vykvapka prebytocna tekutina (srvatka). Odtecie cca 60ml tekutiny.

  3. 3

    Potom uz iba preklopime nasu natierku na tanier a mozeme zacat ochutnavat... Ak sa urobi natural je viac tuhsia, v tejto paprikovej verzii ma konzistenciu ako napr.rama nadychana. Ak ma niekto rad jogurtovu prichut prida jogurt a daju sa vymyslat rozne obmeny, s pazitkou, sunkou a pod. Ak sa urobi aj bez soli, da sa pouzit napr.do tiramisu.

Diskusia k receptu

evanaaa
Papriková verzia - len si zabudla tú papriku do nej v postupe dať.......
iv01
@evanaaa pri prenose sa mi to niekam stratilo, ale uz je to upravene, dakujem za upozornenie

Zaujímavé video z archívu TV Varecha