Foto: zuzanka1367
Prečo Špukové? Podľa najväčšieho jedáka týchto slimákov. Niekto si povzdychne : "Už zase slimáky!!!" a možno sa nájde niekto komu sa budú páčiť a Zobraziť celý popisPrečo Špukové? Podľa najväčšieho jedáka týchto slimákov. Niekto si povzdychne : "Už zase slimáky!!!" a možno sa nájde niekto komu sa budú páčiť a spraví ich podľa tohoto receptu...
porcií
príprava
na 165 °C
Suroviny
500 g |
|
3 dcl vlažné |
|
20 g čerstvé |
|
1 dcl |
|
2 čl |
|
1 čl mokka |
|
Plnka: | |
100 g zmäknuté |
|
100 g |
|
4-5 strúčikov (rozotretý) |
|
|
|
150 g strúhaný |
|
100 g nakrájaná |
|
1 ks na potretie |
|
Postup
-
1
Potrebné suroviny...
-
2
droždie rozmiešame s cukrom na kašičku,
-
3
pridáme ostatné suroviny a vymiesime pevné pružné cesto,
-
4
Necháme na teplom mieste podkysnuť, kedže dnes nádherne svietilo slnko, akurát som stihla pripraviť plnku. Stačí vymiešať maslo, syr, cesnak a soľ.
-
5
Vykysnuté cesto preložíme na lopár a rozvaľkáme na celú plochu. Tu zistíte, že s cestom sa veľmi dobre pracuje je pružné a tvárne...navrstvíme plnku,
-
6
Ja by som už tu končila, ale môj syn to má rád aj so šunkou, tak čo by sme pre deti neurobili
-
7
Zrolujeme na roládu a nakrájeme na 1,5cm kolieska, ktoré uložmíe na papier na pečenie,
-
8
potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a hojne posypeme postrúhaným syrom a vložíme do vyhriatej rúry...
-
9
a už po 35 minútach do chrumkava upečené...
Diskusia k receptu