Foto: nathaliez
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a zmäknutým maslom do penista. Po lyžiciach pridávame preosiatu múku. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho zamiešame do cesta. Tortovú formu s priemerom 20cm vyložíme papierom na pečenie boky formy potrieme maslom a vysypeme múkou. Naplníme cestom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C 40-50 min.
- 2
Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Vychladnutý korpus rozkrojíme na dve časti. Jednu potrieme plnkou a prikrijeme druhou časťou korpusu. Povrch korpusu a boky torty potrieme plnkou a odložíme do chladu na 3 až 4 hodiny.
- 3
Korpus obalíme rozvaľkaným marcipánom. Ja som marcipán vyvaľkala len trošku a urobila som to podľa obrázka na marcipánovej hmote. Malo to tuhnúť, ale nevedela som odolať :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu