Srnčí tataráčik s prepeličími očami

Róbert Krištof
šéfkuchár hotela Premium v Bratislave, 20. novembra 2011
Srnčí tataráčik s prepeličími očami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

600 g, z chrbta
5 g
8 ks
30 g
100 ml
1 ks
50 ml
20 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Srnčí chrbát očistíme a najemno rozsekáme nožom. Pridáme najemno rozsekanú šalotku, mätu, horčicu, 50 ml olivového oleja, červené víno a brusnice, žĺtok, koreniny a všetko dobre premiešame.

  2. 2

    Zo zmesi vytvarujeme gule. Na panvičke opečieme prepeličie vajíčka a pridáme k hotovému tataráčiku.

  3. 3

    Náš tip: Srnčie mäso z prírody je také zdravé, že nemôže ublížiť ani v surovom stave – aj vďaka tomu, že srnec je bylinožravec. Kto má však obavu z nákazy, môže si mäso aspoň krátko podusiť.

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z diviny, Srnčie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Studené pokrmy, Divina

Diskusia k receptu