Srnčí tataráčik s prepeličími očami
Róbert Krištof
šéfkuchár hotela Premium v Bratislave, 20. novembra 2011
šéfkuchár hotela Premium v Bratislave, 20. novembra 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Srnčí chrbát očistíme a najemno rozsekáme nožom. Pridáme najemno rozsekanú šalotku, mätu, horčicu, 50 ml olivového oleja, červené víno a brusnice, žĺtok, koreniny a všetko dobre premiešame.
- 2
Zo zmesi vytvarujeme gule. Na panvičke opečieme prepeličie vajíčka a pridáme k hotovému tataráčiku.
- 3
Náš tip: Srnčie mäso z prírody je také zdravé, že nemôže ublížiť ani v surovom stave – aj vďaka tomu, že srnec je bylinožravec. Kto má však obavu z nákazy, môže si mäso aspoň krátko podusiť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu