Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke deň vopred. Dôkladne vychladnuté zemiaky na druhý deň olúpeme a nastrúhame najemno. Pridáme vajcia, soľ, krupicu a hrubú múku. Z vypracovaného cesta vytvoríme valčeky a z nich krájame na doske šišky. Tie môžeme rukami ešte zaguľatiť.
- 2
Šišky varíme v osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch. Sitkom vylovíme uvarené šišky a odkvapkané ich kladieme na pekáč s trochou rozpusteného masla, aby sa nezlepili.
- 3
Potom ich vyberieme na taniere, posypeme cukrom, makom (alebo tvarohom) a pokvapkáme maslom Podávame s kompótom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
"šofŕle" - ako v pesničke ...keď šofŕle šúľam...