Zemiakové šišky na sladko

redakcia - fotkaredakcia, 20. januára 2010

Suroviny

1 kg
2 ks
150 g
150 g
Na servírovanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke deň vopred. Dôkladne vychladnuté zemiaky na druhý deň olúpeme a nastrúhame najemno. Pridáme vajcia, soľ, krupicu a hrubú múku. Z vypracovaného cesta vytvoríme valčeky a z nich krájame na doske šišky. Tie môžeme rukami ešte zaguľatiť.

  2. 2

    Šišky varíme v osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch. Sitkom vylovíme uvarené šišky a odkvapkané ich kladieme na pekáč s trochou rozpusteného masla, aby sa nezlepili.

  3. 3

    Potom ich vyberieme na taniere, posypeme cukrom, makom (alebo tvarohom) a pokvapkáme maslom Podávame s kompótom.

Diskusia k receptu

Vymazať
halina
Mňam, to som jedávala u mojej babky, my sme ich volali klzké, pretože sa trochu šmýkali, ale sú vynikajúce.
Vymazať
nadezda
Moja starká a tiež moja mamka ich často robievali, ale hovorili sme im
"šofŕle" - ako v pesničke ...keď šofŕle šúľam...

Zaujímavé video z archívu TV Varecha