
Rustikálne zemiakovo-syrové tortičky
Zemiaky v šupke dôkladne umyjeme a do 1/3 nakrojíme. Dáme piecť do rozohriatej rúry na 220...

Grilovaná nátierka
Nie je to grilovaná pomazanka -:) to asi došlo každému, ale možno ten názov zaujme skôr...

Baklažán s mozzarellou a grilovanou zeleninou
Baklažán nakrájame na plátky a osolíme a opečieme na panvici. Vyberieme a poukladame naň plátky mozzarelly....

Sendvič s grilovaným marinovaným tofu
Kapustu nakrájame na tenké pásiky, mrkvu nastrúhame pomocou škrabky. K zelenine pridáme tahini, med,...

Diabolské stehienka
tento recept mám od švagra a robili sme ho na rodinnom stretnutí na grile

Steak z tuniaka s edamame a ponzu omáčkou
Japonský názov edamame v preklade znamená fazuľa na konári; používa sa na označenie ešte nezrelých sójových bôbov....

Grilované papriky plnené kuskusom
Rýchla a chutná večera, aj keď paprika na večer by sa nemala. tak ale posúďte...

Grilovaný pangasius na ihle
Papriky nakrájame na väčšie kocky. Rozmrazené rybie filé osušíme papierovým obrúskom a nakrájame ich na stredne...

Valčeky z baraniny
Mäso odblaníme a zbavíme tuku. Pomelieme, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, ochutíme korením, cesnakom,...

Steak sendvič s restovanou zeleninou a domácou majonézou
Kto by nepoznal naše slovenské „lepeňáky“. My si však tentoraz doprajeme kus kvalitného mäsa, zdravú...

Zelerová hrianka
Chlieb zľahka z jednej strany opečieme, potrieme maslom, vložíme naň dobre odkvapkaný plátok zeleru, ...

Kurací steak s kurkumovou omáčkou a pečeným šalátom
Kurací steak (môžeme použiť prsia, stehná, supreme - no pre domácich užívateľov odporúčam kuracie prsia)...

Jabĺčka v alobale
Zvrchu jablka vyrežeme jadrá, jablko priečne asi na 2 mm narežeme, až nepraskne šupka v alobale. Do...

Pečený korálový pstruh
Čerstvý korálový pstruh priamo z Veľkého bariérového útesu. :-) Ulovil mi ho môj svokor a ja...

Ananás s vanilkovou zmrzlinou
Ananás očistíme, nakrájame na kolieska hrubé približne dva centimetre.

Roštenka s grilovanou kukuricou a barbecue omáčkou
Rozpálime gril, (musí byť poriadne horúci, aby sa mäso uzatvorilo a nevytiekla šťava). Mäso grilujeme...

Teľacie medailóniky s jahodovou omáčkou a dvojfarebnou štrúdľou
Štrúdľa: Fialové zemiaky uvaríme v slanej vode, očistíme a roztlačíme. Dochutíme soľou, korením, pridáme...

Teľací sirloin na jablkovo-lieskovcovej omáčke
Pri izbovej teplote odležaný teľací steak osolíme, okoreníme, potrieme olejom a grilujeme na požadovaný stupeň prepečenia....

Grilovaný rib eye steak so zeleninovým šalátom
Rib eye steak pripravujeme z mäsa, ktoré zrelo 3–4 týždne, vtedy je jeho konzistencia ideálna....

Paprikové tajomstvo
Rozžeravená pahreba a dráždivá vôňa mäsa sprevádza človeka, odkedy vykresal iskru a napichol na ražeň prvý...