Niečo cuketové
Mám veľmi rada cuketu. Každý rok jej kopec nasadíme, a potom sa húfne robia cuketové...
Bravčové dusené na pive
Toto jedlo ma naucila robit kamaratka z Ameriky. Hovorila, ze je to velmi oblubene jedlo...
Farfalle s kuracím mäsom a so šampiňónmi
Na cibuľke opražíme trochu osolené kuracie prsia nakrájané na malé kúsky. Pridáme šampiňóny a opražíme ich...
Marinované bravčové mäso na ananáse
Mäso treba zopár hodín marinovať, no najlepšie je mäso pripraviť deň vopred. Mamina tento recept...
Vepřové roládky Zlatá Praha s Orlovským salátem
Další z řady receptů do dělené stravy živočišné. Snad bebude vadit a třeba se bude i...
Líčka s medom a pivom à la Leopold I. Belgický
Opracované líčka opečieme na oleji, osolíme a okoreníme. Na výpeku orestujeme cibuľu s cesnakom, pridáme med a...
Baraní paprikáš
Na roztopenej pokrájanej slanine opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme cesnak pokrájaný nadrobno a trocha podusíme. Potom pridáme...
Rynske Sauerbraten
Ponukam Vam recept na slavnostne, tradicne jedlo severneho Porynia. Tento rok ho budeme podavat na...
Zajac na víne a francúzskej horčici
Domáceho zajaca rozdelíme na 8 častí. Na masle a oleji opečieme mäso z obidvoch strán...
Kotlovina
Kotlovina je ľudové jedlo, ktoré sa pripravuje predovšetkým na podujatiach, kde sa zhromažďuje obrovského množstvo...
Bratislavská omáčka so strapačkami
Tento recept je v podstate jednoduchý a dobrý a varím ho rád v nedeľu i keď nie...
Hubové lečo
Váhala som s pridaním tohto jednoduchého jedla, berte ho, ako inšpiráciu. Moja polovička huby...
Vejár z bravčového karé
Tento recept som dostala od priateľky z Maďarska. Plnila ho mletým mäsom a ja som na...
Krevety s ryžou
Normálne krevety robím len na olivovom oleji s cesnakom a olivami orestované do červena, ale to...
Kuracie žalúdky na Cabernet Sauvignon, tymiane a údenej paprike
Vnútornosti u nás doma fičia, dnes som pripravila kuracie žalúdky na suchom červenom víne Cabernet Sauvignon,...
Kurací perkelt s cestovinou
Máte radi rýchle a jednoduché recepty na cestoviny? Potom je tento recept práve pre Vás....
Morčaco-šampiňónový perkelt
Tento perkelt je z morčacieho vykosteného stehna a je v pomere so šampiónmi na rovnako, preto...
Kapustníky so slaninkou
Kapustu scedíme, nakrájame najemno. Na masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme údenú slaninu nakrájanú na malé kocky,...
Cestoviny s červenou fazuľou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Vopred namočenú fazuľu uvaríme bez soli domäkka.
Pečeňovo-hlivová fantázia
„Spanilá jazda“ kuracej pečene pokračuje ako variant s jemnou šalotkou a „životabudičom“, stonkami zeleru...
Hovädzie na hríboch
Dusené mäsko na cibuli a hríboch, v chladných dňoch iste dobre padne aj vám :-)
Kurací guláš
Kuracie mäso očistíme a pokrájame na kocky. Osolíme a okoreníme a necháme ho chvíľku v chlade odležať....
Soté po maďarsky z bravčového jazyka a srca
Je to obmena receptu soté po maďarsky. Mám ho odskúšaný varím ho dosť často je to...
Kuracie srdiečka na smotane s estragónom
Máme radi vnútornosti, pripravila som kuracie srdiečka na smotane s estragónom a podávala som ich s...
Prekladaný kel
Na obed som pripravila prekladaný kel podľa výborného a veľmi chutného receptu zo zahraničného blogu, autor...
Kurča v hrnci
Tento recept je tak zarážujúco jednoduchý ako aj výsledný efekt. Ten kto takto upravené kurča ochutnal...
Baklažánovo-cuketové karí
Baklažán nakrájame na koleska asi 1, 5 cm hrubé. Mierne posolíme a necháme 15 minút "vypotit". Poutierame...
Široké rezance s kuracím mäsom a pikantnou slivkovou omáčkou
Kuracie stehná nakrájame na úhľadné kocky a osmažíme na cibuľovom základe. Mierne podlejeme vývarom, pridáme...