Treska so zázvorovou omáčkou podľa Kataríny Jesenskej
Pozrite si ako moderátorka a producentka Katarína Jesenská pripravuje tresku s voňavou pikantnou smotanovou omáčkou.

Segedínsky guláš po mojom
Veľa ľudí trpí predsudkom ohľadne "sójového mäsa". Tu padla kosa na kameň, pretože sa sójové...

Kačacia terina
Zdravím všetkých nadšencov a kuchynske víly :) Je to môj prvý zverejnený recept, tak majte pre...

Dusená kapusta
Viem, že už tu bolo viac receptov na dusenú kapustu pridám aj tento. Získala som ho...

Bravčové rezy z pliecka po mojom
Do jedla po uši zaľúbeného „gurmána a feinschmeckra“ poznáte aj podľa jeho dychtivého pohľadu na fantastický kúsok...

Kapustníky so slaninkou
Kapustu scedíme, nakrájame najemno. Na masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme údenú slaninu nakrájanú na malé kocky,...

Pestrý tanier, alebo bravčové mäso 3x inak s dvomi prílohami
Dnes som pripravila veľmi chutné kombinácie bravčového mäsa v troch variáciách. vyprážané vo vínovom cestíčku, ...

Írsky guláš
Tohto roku sme, v snahe menej kosiť, vychovali dve jahňatá. Pretože máme zásobu tohto...

Teplý šalát na posilnenie imunity
Zo zelenej šošovice, červenej quinoi a huby shiitake

Kuracie žalúdky na Cabernet Sauvignon, tymiane a údenej paprike
Vnútornosti u nás doma fičia, dnes som pripravila kuracie žalúdky na suchom červenom víne Cabernet Sauvignon,...

Hubový Kubo
Krúpy namočíme cez noc. Na druhý deň krúpy uvaríme v osolenej vode a scedíme. Na...

Kuracie prsia plnené plnenou kapiou
Dnes som vyskúšala niečo, nad čím som dávno uvažovala či sa to podarí. Skvele sa všetko vydarilo a je to vynikajúci obed....

Krevety s ryžou
Normálne krevety robím len na olivovom oleji s cesnakom a olivami orestované do červena, ale to...

Ľahké kuracie cacciatore
Parmskú šunku a cibuľu nakrájame na kocky. Šunku opražíme na oleji a vyberieme. Do výpeku...

Čína zo zeleniny
Cibuľu ošúpeme a nakrájame. Opražíme ju na rozohriatom oleji a pridáme zeleninu pokrájanú na kolieska alebo posekanú...

Kurací guláš
Kuracie mäso očistíme a pokrájame na kocky. Osolíme a okoreníme a necháme ho chvíľku v chlade odležať....
Lístkové koláčiky s kapustou
Ďalšia inšpirácia na využitie lístkového cesta a kapusty. Koláčiky nielenže dobre vyzerajú, ale aj skvelo...

Špaldová ryža s kuracím na hrášku
Slovenskú ryžu alebo klasickú tarhoňu doma milujeme. Je to výborná príloha práve k takémuto mäsku na...

Kuracie prsia a pečienka na sušenej paradajke
Mal som vytiahnuté kuracie prsia a kuraciu pečienku. Jedna časť rodiny chcela kuracie prsia a druha...

Rýchly cestovinový šalát
Toto je môj druhý pokus niečo pripraviť v kuchyni. Trošku mi s tým pomohla mamka, ...

Kuracie srdiečka na smotane s estragónom
Máme radi vnútornosti, pripravila som kuracie srdiečka na smotane s estragónom a podávala som ich s...

Kotlovina
Kotlovina je ľudové jedlo, ktoré sa pripravuje predovšetkým na podujatiach, kde sa zhromažďuje obrovského množstvo...

Soľanka
V hrnci opražíme na bravčovej masti posekanú cibuľu, pridáme pokrájané hovädzie a bravčové mäso. Osolíme,...

Králik v kapuste
Dnes máme na obed domáceho králika, ktorého som urobila na kyslej kapuste... veľmi chutný.

Špekačky na čiernom pive
Špekačky pozdĺžne rozkrojíme a kožu ozdobne narežeme. Z oboch strán ich opečieme na tuku...

Ossobuco alla milanese s gremoládou a grilovanou polentou
Ossobuco alla milanese je typickým jedlom regiónu Lombardia a mesta Miláno. Jeho pôvod je síce nejasný,...

Granadír s fazuľkovými strukmi
Rýchlych a chutných jedál nie je nikdy dosť, a ak máte kuchyňu rozmiestnenú po celom byte...

Hovädzie závitky so sušenými slivkami
Díváte se na reklamy? Já chtíc, nechtíc taky a pořád tam dávají, jak nacpou do...

Zapekaná kapusta
Doma to jedlo volám koložvárska kapusta aj keď som si vedomý toho, že to nie je správne. Skrátka som chcel jedlo ponášajúce sa na koložvársku a nejaký rýchly a efektívny postup prípravy....

Domáca bravčová pečeň na cibuľke s horčicou
Doviezla som si z domova čerstvú bravčovú pečeň, ale aj ďalšie mäso a mäsové výrobky od...