Foto: mamatata2
Tohto roku sme, v snahe menej kosiť, vychovali dve jahňatá. Pretože máme zásobu tohto zdravého mäska, hľadám recepty a inšpirácie na jeho prípravu. Predsa Zobraziť celý popisTohto roku sme, v snahe menej kosiť, vychovali dve jahňatá. Pretože máme zásobu tohto zdravého mäska, hľadám recepty a inšpirácie na jeho prípravu. Predsa len, nie sme naň zvyknutí. Včera som robila obrátené rezne z jahňacieho stehna a z okrajkov som uvarila takýto guláš. Recept som našla na internete , na stránke o Írsku. Foto mi veľmi nevyšlo, mobil je už postarší a nebolo dobré svetlo.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
0,6 kg /baranie/hovädzie |
|
0,6 kg |
|
0,2 kg |
|
0,2 kg |
|
0,6 l alebo čierne pivo, alebo červené víno |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na kocky ( dobre odblaníme), očistené zemiaky, cibuľu a mrkvu na kolieska. Vo veľkom hrnci rozpálime olej , naň dáme opražiť mäso ( asi 5 min.), pridáme pokrájaný cesnak( dala som asi 5 strúčikov), popražíme ešte 1 min. Podlejeme vývarom, môžeme pridať aj pivo alebo víno. Ja som pridala trochu svetlého piva a vodu, lebo som iné nemala. Osolíme a pridáme trochu tymiánu. Dusíme asi hodinu podľa receptu. Robila som to tak, že som nedala veľa tekutiny a pridala som až vtedy, keď už mäsko bolo vydusené . Trvalo mi to asi 40 min. a mäso bolo skoro mäkké.
- 2
Kým sa nám mäso dusí, tak si na rozpálené maslo dáme opekať cibuľu, zemiaky a mrkvu. Ochutíme mletým korením a opekáme asi 20 min. Táto zmes mala vynikajúcu chuť.
- 3
Zmes zemiakov, mrkvy a cibule pridáme k mäsu a dodusíme do mäkka. Pridáme soľ a korenie podľa chuti. Na tanieri posypeme petržlenovou vňaťou. Guláš je dosť hustý, ako vidno na obrázku. Dobrú chuť !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu