Foto: juro8547
Zdravím všetkých nadšencov a kuchynske víly :) Je to môj prvý zverejnený recept, tak majte pre mňa pochopenie. Ďakujem :) Takže vybral som si Zobraziť celý popisZdravím všetkých nadšencov a kuchynske víly :) Je to môj prvý zverejnený recept, tak majte pre mňa pochopenie. Ďakujem :) Takže vybral som si túto chuťovku, ktorú som zrobil v práci. Základnú myšlienku mám od jedného pána kuchára, ktorú som ešte zdokonalil podľa mojích predstáv, ale už pri písaní týchto riadkov ma napádajú myšlienky ako to urobiť ešte lepšie.. A nakoniec posúdte sami..
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kačaciu pečeň poumývame pod tečúcou studenou vodou. Necháme odkvapkať. Medzi časom si očistíme cibuľu a narežeme na hrubšie pásiky. Do hrnca nalejeme olej a môžme pridať hneď aj kačaciu pečeň. Keď máme pečeň opraženú, prídáme cibuľu, trocha podusíme, kým cibuľ nezmäkne. Prídame biele víno, sušený timián, čierne mlete korenie. Pomaranče poumývame, prepolíme nožom. Šťavu povytláčame do misky, scedime a tou získanou šťavou podlejeme pečienky. Kôru pomarančov tiež vložime do hrnca s pečienkami a všetko spolu dusíme ešte 10 minút.
- 2
Po tých zruba 10-tich minútach kôru pomarančov vyberieme, sú už nepotrebne. Celú tú vzniknutú zmes zmixujeme ponorným mixérom. Scedime cez husté scedidlo a pridáme roztopene maslo. Zmiešame. Necháme odležať, vychladnuť.
- 3
Prichystáme si alobal. Roztianheme si to na prípravný stôl. Oravská slaninu narežeme na tenke plátky, odporúčal by som už kúpiť krájanú slaninu :) Slaninu poukladáme na alobal, tesne vedla seba. Zhruba do stredu lyžičkou pokladáme vychladnutú zmes kačacej pečene. Skúsime to s lyžičkou rovnemerne tvarovať, rozťahovať. Keď to máme, alobal opatrne stočíme. Tým vlastne dosiahneme že slanina sa ovinie okolo tej plnky. Získame jeden dlhší valec. Opatrne dáme do chladničky. Ideálne je nechať odležať cez noc. Na druhý deň vybalíme z alobalu, narežeme na hotove porcie. Na aranžujeme na tanier a zaslúžene si môžme vychutnávať naše dielo:) Na ozdobu môžme použiť plákty jablka, physalis... Na fotke som ktomu pridal mozarellu s paradajkou a s čerstvou bazalkou, ale fantázii sa medze nekladu. Tá čierna ,,čarbanica,, :) je ačeto balsamico. Je to veľmi chutný doplnok. Odporúčal by som.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ursula4: hmm vyskúšať by sa to dalo, ale chuťový efekt by určite nebol ten istý. A ked nad tym uvažujem aj konzistencia by bola asi iná. Predsa len kačacia pečeň ma lahodnejšiu chuť, ale vyskúšaj možno to bude dobre.
danculka: Pracujem ako kuchár v jednej reštike kde sa všetko rýchlo a veľa toči:) čo znamená že možem byť rád ak mám čas nafotiť už hotove jedlo, ale ked budem pripravovať niečo doma pokúsim aj postupy pofotiť
@ursula4 : pokial ide o kuracie pecienky, viem, ze su trocha drsnejsie, ale ked ich spravim na kacacej masti, su takmer na nerozoznanie od kacacej, nikto nevie, ze su kuracie, iba ja :-). preto si myslim, ze zavisi od pripravy a surovin...