Kačacia terina

juro8547 - fotkajuro8547, 15. februára 2011
Kačacia terina
Foto: juro8547

Zdravím všetkých nadšencov a kuchynske víly :) Je to môj prvý zverejnený recept, tak majte pre mňa pochopenie. Ďakujem :) Takže vybral som si Zobraziť celý popisZdravím všetkých nadšencov a kuchynske víly :) Je to môj prvý zverejnený recept, tak majte pre mňa pochopenie. Ďakujem :) Takže vybral som si túto chuťovku, ktorú som zrobil v práci. Základnú myšlienku mám od jedného pána kuchára, ktorú som ešte zdokonalil podľa mojích predstáv, ale už pri písaní týchto riadkov ma napádajú myšlienky ako to urobiť ešte lepšie.. A nakoniec posúdte sami..

8
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500g  /nevykrmená/
200g
500g
0,5dl
0,5dl
200g
300g




Postup

  1. 1

    Kačaciu pečeň poumývame pod tečúcou studenou vodou. Necháme odkvapkať. Medzi časom si očistíme cibuľu a narežeme na hrubšie pásiky. Do hrnca nalejeme olej a môžme pridať hneď aj kačaciu pečeň. Keď máme pečeň opraženú, prídáme cibuľu, trocha podusíme, kým cibuľ nezmäkne. Prídame biele víno, sušený timián, čierne mlete korenie. Pomaranče poumývame, prepolíme nožom. Šťavu povytláčame do misky, scedime a tou získanou šťavou podlejeme pečienky. Kôru pomarančov tiež vložime do hrnca s pečienkami a všetko spolu dusíme ešte 10 minút.

  2. 2

    Po tých zruba 10-tich minútach kôru pomarančov vyberieme, sú už nepotrebne. Celú tú vzniknutú zmes zmixujeme ponorným mixérom. Scedime cez husté scedidlo a pridáme roztopene maslo. Zmiešame. Necháme odležať, vychladnuť.

  3. 3

    Prichystáme si alobal. Roztianheme si to na prípravný stôl. Oravská slaninu narežeme na tenke plátky, odporúčal by som už kúpiť krájanú slaninu :) Slaninu poukladáme na alobal, tesne vedla seba. Zhruba do stredu lyžičkou pokladáme vychladnutú zmes kačacej pečene. Skúsime to s lyžičkou rovnemerne tvarovať, rozťahovať. Keď to máme, alobal opatrne stočíme. Tým vlastne dosiahneme že slanina sa ovinie okolo tej plnky. Získame jeden dlhší valec. Opatrne dáme do chladničky. Ideálne je nechať odležať cez noc. Na druhý deň vybalíme z alobalu, narežeme na hotove porcie. Na aranžujeme na tanier a zaslúžene si môžme vychutnávať naše dielo:) Na ozdobu môžme použiť plákty jablka, physalis... Na fotke som ktomu pridal mozarellu s paradajkou a s čerstvou bazalkou, ale fantázii sa medze nekladu. Tá čierna ,,čarbanica,, :) je ačeto balsamico. Je to veľmi chutný doplnok. Odporúčal by som.

Diskusia k receptu

juro8547
Tu časť ,,scedíme cez huste scedidlo,, opravujem, treba prepasírovať cz to huste scedidlo.
violetacamorova
Pekne si oslovil v úvode varecháčov a tvoj prvý tecept vyzerá chutne aj keď som ešte terinu nikdy neskúšala, možno ako prvú vyskúšam tú tvoju, vďaka za recept...
juro8547
Jeeej moje prve komentáre:)) dakujem.
ursula4: hmm vyskúšať by sa to dalo, ale chuťový efekt by určite nebol ten istý. A ked nad tym uvažujem aj konzistencia by bola asi iná. Predsa len kačacia pečeň ma lahodnejšiu chuť, ale vyskúšaj možno to bude dobre.
zirafninka1
Krasne si sa s tym pohral. I ked maskove nejem, pacia sa mi take zive, farebne taniere plne roznych chuti. A dookola je toho tolko, ze ani ja by som hladna neostala :)
cica2
supér receptík a krásne aj naaranžované:)
danculka
Zľahšil si si to,prečo nefotíš celé ,je to pekné ,vkusné..
juro8547
Ďakujem za komentáre.. :)
danculka: Pracujem ako kuchár v jednej reštike kde sa všetko rýchlo a veľa toči:) čo znamená že možem byť rád ak mám čas nafotiť už hotove jedlo, ale ked budem pripravovať niečo doma pokúsim aj postupy pofotiť
dogagador
@juro8547 si to krasne spravil. sa chcem spytat, ci sa to neda spravit bez oleja, na kacacej masti ?
@ursula4 : pokial ide o kuracie pecienky, viem, ze su trocha drsnejsie, ale ked ich spravim na kacacej masti, su takmer na nerozoznanie od kacacej, nikto nevie, ze su kuracie, iba ja :-). preto si myslim, ze zavisi od pripravy a surovin...
juro8547
dogagador: Samozrejme že sa to dá nahradiť kačacou masťou, ale treba dbať na tie pomery, ja osobne nemám rád keď je jedlo priliž mastné.. ale nepohrdňem:)
bozulka
Krásna prezentácia,už podľa fotky som typovala profesionála,veľmi sa teším na ďalšie recepty a už budeš mať aj svoje okienko u mňa lebo určite budú ďalšie prírastky.
juro8547
Ďakujem, všetkým za komentáre:) Necítim sa ako profesionál, od toho mám ďaleko, ale práca kuchára ma celkovo baví, tak sa snažím robiť čo možno najlepšie.. Budem sa snažiť aj do budúcna pridávať sem nové jedla, podla času a možností.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia