Hubový Kubo
Vladimír Rybár
šéfkuchár hotela Lux v Banskej Bystrici, 17. novembra 2010
šéfkuchár hotela Lux v Banskej Bystrici, 17. novembra 2010

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Krúpy namočíme cez noc. Na druhý deň krúpy uvaríme v osolenej vode a scedíme. Na masti opečieme do zlatista nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané huby, rascu a podusíme.
- 2
Primiešame krúpy, cesnak, soľ, korenie, majorán a dáme zapiecť asi na 20 minút.
- 3
NÁŠ TIP: Toto jedlo si môžete pripraviť aj z mrazených lesných húb. Chutnejšie je však z čerstvých, ktoré si vďaka súčasnému počasiu ešte stále môžete nazbierať.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Odvtedy „černého Kubu“ - ako sa toto jedlo volá v Čechách - občas robíme a chutí aj tým, čo krúpy neznášajú :-)