Hubový Kubo

Vladimír Rybár
šéfkuchár hotela Lux v Banskej Bystrici, 17. novembra 2010
Hubový Kubo
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

300 g
500 g, čerstvé
20 g
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    Krúpy namočíme cez noc. Na druhý deň krúpy uvaríme v osolenej vode a scedíme. Na masti opečieme do zlatista nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané huby, rascu a podusíme.

  2. 2

    Primiešame krúpy, cesnak, soľ, korenie, majorán a dáme zapiecť asi na 20 minút.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Toto jedlo si môžete pripraviť aj z mrazených lesných húb. Chutnejšie je však z čerstvých, ktoré si vďaka súčasnému počasiu ešte stále môžete nazbierať.

Diskusia k receptu

dajanca
hmmmm.... veru dostala som chuť, vyskúšam aj keď len z mrazených
julica
toto robievam, ale krupy nevarim dopredu, ale spolu ako pri rizote, jedlo potom ziska aj taku konzistenciu
vcelka
Krúpy v žiadnom prípade, ale huby milujem...
cyklistka77
Tiež som si myslela, že krúpy nemám rada, ale potom som zistila, že tie najmenšie (lámanka?) sú lepšie, ako ryža (a ryžu rada mám)
Odvtedy „černého Kubu“ - ako sa toto jedlo volá v Čechách - občas robíme a chutí aj tým, čo krúpy neznášajú :-)
jatanika
jedlo patrí v niektorých oblastiach Čiech k tradičným vianočným, samozrejme zo sušených húb...toto jedlo som už robila, z tých najmenších krúp.... rýchla a lacná obmena jedálnička, keď je veľa húb
lopajdo
Niečo podobné robím s pohánky. Niekedy pridám recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia