Gazdinej farebný obed fotorecept

jody - fotkajody, 28. septembra 2011
Gazdinej farebný obed (fotorecept)
Foto: jody

Trochu som zasa experimentovala. S tým, čo bolo k dispozícii. Neviem, či to bolo mäsom, alebo kombináciou prísad, ale mäsu zostala nádherná ružovkastá farba Zobraziť celý popisTrochu som zasa experimentovala. S tým, čo bolo k dispozícii. Neviem, či to bolo mäsom, alebo kombináciou prísad, ale mäsu zostala nádherná ružovkastá farba (osobne to tipujem na tú slaninu). Takže aj oči sa viacej najedli... :-) Ak vyskúšate, môžete kritizovať. :-)

20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Veľkú, čo najväčšiu cibuľu (aj dve) nakrájame na kocky a speníme na oleji. Masť by bola ešte lepšia, ale darmo som ju v chladničke hľadala... pošla... :-)

    Gazdinej farebný obed (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do smažiacej cibule šupsneme za plnú hrsť kmínu a necháme ich opekať spolu.

    Gazdinej farebný obed (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po chvíli pridáme toľko slaniny, čo cibule a smažíme o dušu.

    Gazdinej farebný obed (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso nakrájame na väčšie kocky. Pridáme do smažiacej sa zmesi a necháme zatiahnuť.

    Gazdinej farebný obed (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Až teraz posolíme a posypeme trochou petržlenovej vňate.

    Gazdinej farebný obed (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podlejeme vrelou vodou, pridáme tretinu zelerovej vňate a zasypeme hojnou dávkou čerstvo zomletého čierneho korenia. Necháme aspoň polhodinku dusiť.

    Gazdinej farebný obed (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po pol hodine pridáme postrúhanú malú tekvicu. Ak je veľká, stačí polovička.

    Gazdinej farebný obed (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Mladú kapustu nakrájame aj s hlúbami ako nás napadne a pridáme do hrnca cca 15 minút po tekvici.

    Gazdinej farebný obed (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zasypeme zvyšnou zelerovou vňaťou a dodusíme do mäkka. Ak treba, prihustíme škrobom.

    Gazdinej farebný obed (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A ideme na prílohu. Na oleji speníme nakrájaný cesnak, nedovolíme mu zhorieť.

    Gazdinej farebný obed (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Pridáme neprepláchnutú ryžu a ako ju tak opekáme, zasypeme ju trochou kurkumy. Zalejeme dvojnásobným množstvom vody, posolíme a od zovretia varíme 15 minút. Potom vypneme a necháme ju ešte dôjsť.

    Gazdinej farebný obed (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Šalátové uhorky ošúpeme a natenko nastrúhame. Posypeme mletou paprikou.

    Gazdinej farebný obed (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Zalejeme plnotučným kyslým mliekom, poriadne premiešame.

    Gazdinej farebný obed (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Dáme schladiť a solíme až tesne pred podávaním, inak nám pustia oharky veľa vody.

    Gazdinej farebný obed (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Nuž a nakoniec len naservírujeme kopčeky ryže, za riadnu žufaňu mäsovej zmesi a šalátovú misu doprostred stola. Prajem dobrú, ničím a nikým nerušenú, gazdovsko - sedliacku dobrú chuť. :-)

    Gazdinej farebný obed (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

bibia1
krásny receptík, teraz pred obedom, ach - KK
bogar
mnam ale bod 14 je tam chybicka krasy :D inak vsetko supeeeeeeeeeeeeeeeeeer :)
danculka
Vieš,že sa to stalo aj mne,že mäso zružovelo a tiež som použila slaninu kúpenú,nie domácu,ktovie,čím to je,asi bolo v nej viacej ,,rýchlosoli.. pekný postup....
dogagador
pekne, vyhrala si sa s tym poriadne, ale tiez ma napadla rychlosol...
sykora
Krásny postup a veľmi dobre to vyzerá. Určite to skúsim. Ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia