Kuracie prsia plnené plnenou kapiou
Dnes som vyskúšala niečo, nad čím som dávno uvažovala či sa to podarí. Skvele sa všetko vydarilo a je to vynikajúci obed....
Gulášová polievka
Je to taká verzia kotlíkového gulášu. Ja túto polievku varievam v kuchte a veľmi mi (aj...
Dusená bravčová pečeň
Na bravčovej masti a pokrájanej oravskej slaninke na drobné kocky, orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a na...
Kuracie žalúdky na Cabernet Sauvignon, tymiane a údenej paprike
Vnútornosti u nás doma fičia, dnes som pripravila kuracie žalúdky na suchom červenom víne Cabernet Sauvignon,...
Bravčové mäso kamikadze v pomalom hrnci
Máte radi oheň s vetrom v ústach. Toto mäso a omáčka je oheň, ktorý zacítite...
Hubové lečo
Váhala som s pridaním tohto jednoduchého jedla, berte ho, ako inšpiráciu. Moja polovička huby...
Divoké chilli
Pikantné chilli zo srnčieho stehna nám pripravila poľovníčka Martina Hustinová.
Guláš z kuriatok
Očistené kuriatka dobre umyjeme a necháme odkvapkať. Cibuľu očistíme a nadrobno posekáme. Údenú slaninu pokrájame na...
Husár marš
Experimentálna variácia na granatír... :-) Berte to s rezervou, alebo aj nie... :-)
Talianske medovo-citrónové kura
Tento recept som dostala od kolegyne. Tak som si povedala, ze vyskusam, pofotim...
Morčaco-šampiňónový perkelt
Tento perkelt je z morčacieho vykosteného stehna a je v pomere so šampiónmi na rovnako, preto...
Kurací guláš
Kuracie mäso očistíme a pokrájame na kocky. Osolíme a okoreníme a necháme ho chvíľku v chlade odležať....
Šampiňóny na smotane so syrom
Očistené a pokrájané huby podusíme na polovici masla. Pridáme šunku nakrájanú na rezance, koňak a...
Kuracia pečeň z lokšou
Toto vynikajúce jedlo pripravujem mojej dcérke pre ktorú je to najlepšia dobrotka. Dcéra má 4 rôčky...
Chrenová jemná omáčka k hovädziemu z polievky
Po návšteve švagra Lacka nám v polievke ostal krásny „falatek“ hovädzieho. Paradajková omáčka sa nám už...
Polievka s aljašskou treskou
Túto polievku mám veľmi rád. Je to spojenie chuti a vône ryby a hríbov. To...
Poschodový rebarborový zákusok
Z uvedených surovín rýchlo spracujeme spodné cesto a dáme ho odležať do chladničky, aby stuhlo.
Lemon Butter Chicken citrónovo-maslové kura
Recept som našla na stránke Damp Deliciosus, je to citrónovo - maslové kura. konkrétne kuracie...
Moje ratatouille - diétna verzia
Názov moje preto, lebo existuje more verzií prípravy tohoto jedla, ako inšpirácia mi určite slúžil...
Kuracie prsia so zeleninou a kečupom
K tomuto receptu ma inšpirovala vnučka. Veľmi miluje kečup a kuracie prsia . Tak som dnes...
Hovězí srdce na špeku s domácím knedlíkem
Srdce očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Do kastrolu dáme rozpustit (bez tuku) na kostičky...
Baklažánovo-cuketové karí
Baklažán nakrájame na koleska asi 1, 5 cm hrubé. Mierne posolíme a necháme 15 minút "vypotit". Poutierame...
Parené buchty a langoše z jedného cesta
Receptík robím už dlho, nebavilo ma totiž vyrábať dve rôzne cestá. Mám dvoch synov a...
Syrová omáčka s koreňovou zeleninou
Tuto omáčku robievam k uvarenému mäsu z polievky. Ak keď je menej kvalitné mäso dá sa jesť...
Pečeňovo-hlivová fantázia
„Spanilá jazda“ kuracej pečene pokračuje ako variant s jemnou šalotkou a „životabudičom“, stonkami zeleru...
Kotlovina
Kotlovina je ľudové jedlo, ktoré sa pripravuje predovšetkým na podujatiach, kde sa zhromažďuje obrovského množstvo...
Baraní guláš
Mäso umyjeme, odstránime z neho prebytočný tuk, pripadne aj blany a pokrájeme ho na väčšie kocky.
Kuskus so zeleninou a tekvicovými jadierkami
V niektorých krajinách - napríklad Maroku - má kuskus funkciu podobnú našim zemiakom - je takým "druhým...
Voňavý králik na olivách
Skúšala som nový recept na ušiaka :) kombinácia podľa časopisu Apetit s úpravou a lá Stanči :D...
Kuriatko na kapuste a lá Bogar
Našla som na karte od foťáku ďalši receptík :) tak ho pridávam :)
Mrkvový perkelt
Krásnu úrody mrkvy, ktorá sa mi nemestila do keramického súdka mi začali navštevovať myšky nezbedníčky....
Ratatouille po našom
Ratatouille je tradičný francúzsky zeleninový pokrm. Jeho príprava nie je náročná a výsledok je veľmi chutný....
Guláš
Toto jedlo patri medzi moje oblubene. Spravit si ho moze hocikto. Nie je to ziadna veda.