Kurací špíz s cuketou a šampiónmi
Z kuracích pŕs sa dá rýchlo a jednoducho pripraviť veľké množstvo receptov. Tento recept nie je...
Perkelt z domácej hlivy ustricovej
Doma na balkóne sme si s mojou polovičkou vypestovali hlivu a tak som v nedeľu uvarila perkelt....
Rizoto s hlivou ustricovou
Kedysi dávno (1993 ) som jedol u jednej doktorky rizoto z...
Pečené morčacie stehno na spôsob Eszterházy
Dostala som Bio morčacie stehno a preto, že má vynikajúcu chuť, rozhodla som sa pre...
Tarhoňa s čili papričkou a príchuťou Maroka
Tarhoňa - cestovina v tvare perly. Rímska rasca, zázvor a paprika tomuto receptu dodávajú marockú príchuť s príjemnou vôňou a svetlou farbou s exotickým nádychom....
Diviačie pliecko na bielom víne
Doniesla som si divinu z rodného kraja. dnes som ju pripravila na bielom víne. je...
Chilli con carne
Na roztopenom masle si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Varíme v hrnci, ktorý potom môžeme vložiť...
Hovädzia roštenka s ryžou a pečenými zemiakmi
Hovädzie často nerobíme, ale keď už, tak si to vychutnáme.
Tagliatelle s brokolicou a cuketou
Najskôr si ako prvé dáme podľa bežného postupu uvariť cestoviny. Medzitým si rozohrejeme olivový olej a nakrájame zeleninu...
Kuracie prsia na zelenine
Kuracie prsia môžem na všetky možné spôsoby a toto je jeden z nich.
Dubnická pochúťka
Špecifickými ingredienciami tohto jedla je bryndza a pór, ktoré dodávajú jedlu výbornú chuť....
Lasagne
Recept na lasagne, ktoré som si prispôsobila podľa seba a podľa chutí mojej rodinky...
Kuracie soté
Tak toto kuracie soté vzniklo raz ked som prisla domov a zistila ze som sama doma a...
Hovädzie rezne
Tento recept mám od manželovej mamičky, ked ešte žila pochutnávali sme si na tomto dobrom jedle...
Bravčové rizoto s hubami a zeleninou
Jednoduchý recept na rizoto. Známym chutí, tak dúfam že nesklame.
Hovädzie na pive
Jedneho casu som randila s Belgicanom. Raz ma pozval na veceru ktoru sam varil a ...
Halušky s kalerábom
Nezvyčajná variácia tradičného slovenského jedla, ktorú si obľúbite nielen kvôli jej chuti, ale aj jednoduchej...
Ludaskása-kaša z husacích drobov
"Ludaskása" je starodávny recept od mojej babičky, pripravuje sa z ryže, koreňovej zeleniny a husacích...
Zemiakovo-kelový zapekanec
Je to jednoduché a veľmi dobré a hlavne zdravšie, aspoň trochu.
Pastiersky koláč z mletého mäsa
Anglická špecialita Pastiersky koláč je udusené mleté mäso so zeleninou prikryté zemiakovou kašou a zapečené v rúre....
Perkelt z jahňacieho pleca
Na tuku do tmava urestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané jahňacie mäso, zasypeme červenou paprikou,...
Kolienkový perkelt
Keď som ho po prvý krát jedla v Maďarsku, povedala som si, toto musím urobiť...
Sviečková so smotanovo syrovou omáčkou a hlivou
Recept pochádza zo Salamandrovej kuchyne - Nové Zámky. Je to bežné jedlo a patrí medzi moje najobľúbenejšie...
Teľacie medailóniky na šampiňónoch
Z teľacieho stehna nakrájame malé plátky – medailóniky. Mierne ich naklepeme, osolíme, okoreníme a...
Pikantné zelené fazuľkové struky s paradajkami
Pôvodný recept pochádza z Grécka, máličko som ho upravila a prispôsobila chuti mojich stravníkov. Ide...
Jahňací paprikáš v pomalom hrnci
Keď som po prvýkrát robila jahňacinu, dočítala som sa, že má zvláštnu charakteristickú chuť, ...
Zbojnícke mäso so syrom
Mäso pokrájame na hrubšie pásiky, osolíme, okoreníme a opražíme na oleji. Cibuľu pokrájame nadrobno...
Koložvárka od mamky
Moje najobľúbenejšie jedlo. Jedla som už mnoho jeho obmien, ale tá od mamky je naj....