Kuracie prsia s brokolicou

redakcia - fotkaredakcia, 23. augusta 2009
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
0,5 kg
3 PL
1 strúčik
1 ks
3 PL
1 PL
300 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia pokrájame na plátky, potrieme citrónovou šťavou, posolíme, okoreníme, potom pokrájame na menšie kúsky a necháme 30 – 60 minút odležať v chlade. Na horúcom oleji prudko opečieme mäso zo všetkých strán dozlatista (nedáme všetko naraz, rozdelíme ho aspoň na 2 časti).

  2. 2

    Opečené mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do výpeku dáme pokrájanú cibuľu, popražíme, pridáme posekaný strúčik cesnaku, maslo a očistené ružičky brokolice. Podlejeme vývarom a podusíme do mäkka.

  3. 3

    Smotanu rozmiešame s múkou, vlejeme do panvice s brokolicou, pridáme mäso, premiešame, krátko povaríme a dochutíme. Podávame s cestovinou.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia