Jednoduchý recept na rizoto. Známym chutí, tak dúfam že nesklame.
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Foto: mmiro
Suroviny
0,5 kg |
|
1,5 hrnčekov |
|
1 ks |
|
1 ks - biela časť |
|
1 hrnček ocistena a nakrajana na kolecka |
|
1 hrnček , zelený mrazený |
|
1 pohárik |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
podľa potreby |
|
6-8 ks |
|
strúhaný |
|
Postup
-
1
Nakrájať nadrobno cibuľu a pór a osmažiť na olivovom oleji. Keď okraje cibule začnú tmavnúť, stiahnuť s ohňa a pridať štiplavú papriku podľa chuti. Premiešať a nechať chvilku odstáť.
- 2
Pridať pokorenené, posolené a popaprikované maso, sprudka opiecť a zaliať vodou (zarovno masa). Dusiť kým maso nieje skoro hotové. Pridať mrkvu, hrach a huby. Variť ešte 10-15 minút.
- 3
Uvariť ryžu a zmiešať s masom. Posypať strúhanym syrom. Podávame s kyslou uhorkou, alebo baraními rohmi. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu