Bravčové rizoto s hubami a zeleninou

mmiro - fotkammiro, 12. apríla 2012

Jednoduchý recept na rizoto. Známym chutí, tak dúfam že nesklame.

60 minút
tepelná úprava
Bravčové rizoto s hubami a zeleninou
Foto: mmiro

Suroviny

0,5 kg
1,5 hrnčekov
1 ks
1 ks - biela časť
1 hrnček ocistena a nakrajana na kolecka
1 hrnček , zelený mrazený
1 pohárik
  podľa potreby
6-8 ks
 strúhaný




Postup

  1. 1

    Nakrájať nadrobno cibuľu a pór a osmažiť na olivovom oleji. Keď okraje cibule začnú tmavnúť, stiahnuť s ohňa a pridať štiplavú papriku podľa chuti. Premiešať a nechať chvilku odstáť.

  2. 2

    Pridať pokorenené, posolené a popaprikované maso, sprudka opiecť a zaliať vodou (zarovno masa). Dusiť kým maso nieje skoro hotové. Pridať mrkvu, hrach a huby. Variť ešte 10-15 minút.

  3. 3

    Uvariť ryžu a zmiešať s masom. Posypať strúhanym syrom. Podávame s kyslou uhorkou, alebo baraními rohmi. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

rybarkuchar
Staré dobré rizoto. Mám ho rád najmä preto, že na jeho prípravu môžeš použiť čokoľvek.
rea1
toto nie je rizoto, to je len dusene maso pomiesane s uvarenou ryzou. slovenska klasika. ale ako jedlo - preco nie. je to rychle a chutne.
3sandra3
dobre si si navaril... aj ja som mala dnes taký obed, ibaže s hydinovým mäskom.
evanaaa
Tiež som sa chcela spýtať, prečo nedáš variť ryžu do mäsa, ak už chceš rizoto, nech aj ryža nasiakne tou šťavou a ostatným. Takto to ani miešať nemusíš, aj keď je to dobré aj samotné. Ako píše aj @rea1.
mmiro
Aj s hydinou je to dobré, vpodstate tam môže ísť hocjaké maso. Skúšal som to viac x variť spolu, ale moc sa mi to nepáčilo. Neviem to dobre odhadnúť. Buď je to suché, alebo ako blato. Takto sa to musí podariť. :)
evilauri
@mmiro ,mne sa tiez rizota nedarili, a ryza veru tiez nie, ked som sa drzala postupu naliat 2 cm vody nad okraj...tu na vareche som nasla recepty, kde sa ryza (rizoto) zaleje po okraj (ci uz vodou alebo chutnejsie bude s vyvarom) a potom uz len dolievas, ked vidis ,ze nalev sa vyvaril a je to este tvrde, tak podlejes znovu a znovu...Takto sa ti rozvarit nemoze, tak skus a uvidis :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia