Švédska roštenka

angast - fotkaangast, 17. marca 2013
Švédska roštenka
Foto: angast

Veľmi chutné jedlo z hovädziny

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
40 g
30 g
30 g
80 g
500 ml
200 g
1 PL
50 ml
200 g
2 ks
1 PL
50 ml
500 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    pripravíme si suroviny

    Švédska roštenka - obrázok 1
  2. 2

    Mäso naklepeme, narežeme okraje, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a prudko opečieme na rozpálenom oleji.

    Švédska roštenka - obrázok 2
  3. 3

    pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, na drobno nakrájané sardelové rezy, kapary, zalejeme vývarom a dusíme do mäkka.

    Švédska roštenka - obrázok 3
  4. 4

    pred koncom dusenia pridáme smotanu s rozmiešanou horčicou a necháme prejsť varom

  5. 5

    Všetky suroviny na palacinky vymiešame spolu a usmažíme na panvici

    Švédska roštenka - obrázok 5
  6. 6

    otočíme a usmažíme aj z druhej strany

    Švédska roštenka - obrázok 6
  7. 7

    ozdobíme trochou smotany a petr. vňaťkou

    Švédska roštenka - obrázok 7

Diskusia k receptu

angast
Izka ďakujem . Z fotky to moc nevyzerá ale tá chuť je božská.
frezia68
A ja si neprosím kapary a sardelky,ináč môže byť :-)))
angast
@frezia - to tam musí byť . je to taký starý klasický recept a bez
toho by to stálo za pr.... :-)))
1x frezia
abdul
Už som si uložil. Ešte keby niekto naložil....
abdul
Som pred dôchodkom. Až príde poštárka potom ....
frezia68
@angast : toho som si vedomá,veď tým a tou prílohou sa to práve líši,ale ak neľúbim?Ale hovädzie až veľmi,takže chválim recept,lebo je to niečo nové,ale nie pre mňa :-)
angast
srdečne ďakujem , opravené , ste pozorní čitatelia. Ja som si to kontroloval a neprišiel som na to. Ale aspoň vás to rozveselilo.
baka123
vyzerá to dobre , hovädzinu sme už dlho nemali, tak vyskúšam podľa teba
babidka
Urcite toto jedlo mnohym ulahodi .Keby to niekto navaril pre mna a nevedela by som , ze tam sli sardelky ....aj mne by mozno /urcite chutilo :-) Ani sama netusim , preco mam taku nechut k sardelkam . Ked vidim v v rozpise sardelky , mam vzdy chut recept preskocit .Ale v snahe byt nezaujata a spravodliva - kazdy precitam , zvazim ci by sa to "nejako nedalo " bez sardeliek .Nuz , zvacsa nedalo...Co keby sme sa dohodli - ja donesiem maso , ty navaris a nahovoris mi ze si tam URCITE nepridal sardelky ...a spolocne aj s tvojou rodinkou to zjeme ?????
tiginko
nooo, pekne si sa vyšantil v kuchyni, čo drahá nebola zase doma? Ja teda tiež sardely nemusím, ale asi by to bez toho nebolo "švédske" že? Ale kapary sú v poho. Inak zaujímavé, že konečný produkt ani nevyzerá, že je so smotanou. Si veľmi šikovný chlapák...a celkom ma zaujali tie palacinky ako príloha, to je tvoj nápad?
angast
bohužial nemôžem si pomôcť , ale takto to pripravovali v reštaurácii na letisku v Malmo . Kapary, sardinky aj palacinky.
ďakujem za komentáre, môžte si však z toho urobiť akože Dánsku
roštenku. Ja som tam zas nemohol jesť lososa s kôprom a tiež vo
väčšine švédskych jedlách sa tam nachádza.
angast
@babidka + @frezia68
určite aj vaše deti, ako aj moje vám ofrflali sem tam nejaké jedlo
skôr ako ho ochutnali. Tie sardelky tam vyvolajú len takú jemnú príchuť. A teraz si toto jedlo robia aj vo svojich domácnostiach.
babidka
:-))) samozrejme suhlasim , jedlo a ani jeho chut by mi urcite nevadila....to len "pomyslenie na sardelky" vo mne vzbudzuje akusi opoziciu :-))) Poznas chut a vonu vietnamskej rybacej omacky ? Je otrasna aj pre silnejsie povahy - ked je vo flasi . Ak je v jedle , rybacia pa- chut a ne-vona sa straca :-)) Nikdy by som sa ju neodvazila dat do ziadneho jedla - ale ja som najprv jedlo zjedla a az potom som ovonala a ochutnala omacku :-)
mracik9
asi preto sardelky,lebo vo všetkých severských štátoch si môžete pochutnať na rybích špecialitách,minule som hľadala niečo z jelenieho mäsa a našla som toto v staršej kuchárskej knihe,odradili ma tie rybičky,no ale keď hovoríš že je to dobré,tak to určite skúsim :))
afataga
@babidka a @mracik9 sardely su nieco ine ako omacka, pasta a pod. nechutnosti, ja robievam s nimi penne a skoro ich tam neciti, len to tak jemne ovonaju, asi raz treba vyskusat
margaretka28
@afataga , v Malom Lopašníku asi nemajú označené križovatky, no a @angast pozabudol, že v tomto prípade platí pravidlo, že prednosť má vozidlo prichádzajúce z prava, no a z prava vybehol ten capko.... sa občas stávajú aj také veci :-)))
angast
babidka - pokiaľ si nezacítila vôňu durianu , alebo noni , tak nevieš
čo je pekelný sm... Rybacia omáčka je oproti tomu lahodný likér.
Všetkého veľa škodí, ale keď sa pridá priměřene , tak je to fajnove
tiginko
my v meste síce križovatky označené máme, ale aj tak sa každú chvíľu zrazíte s poriadnym "capom"
angast
čo máte s tým capkom. Mne povedali . že je to kozička. A že si môžem k Veľkej noci narobiť kopec syra. 3ak aj kozy majú rohy . No né ???
abdul
Najlepšiu vôňu dáva kyselina maslová, ak sa nemýlim. Raz mi maslo spadlo v aute pod sedadlo, bolo to v lete, a po týždni ani ruská voňavka neprerazila.
abdul
Vajcová kyselina ? To taká zelená ?
tiginko
začínam mať podozrenie, že @angast sem dal ten recept len preto, aby ste sa mali kde vykecať, pubertiaci :-) To zase bude rečí...
abdul
To zas nie ! Kôli poštárke som odložil cestu za roštenkou a medzi svet. Vypiť môžem aj bez poštárky.
abdul
@tiginko : Tie reči čo máš na mysli, mám slušne napísané vysoko v paži. Ale poznám aj neslušné výrazy.
afataga
@angast tie sardely nemusis krajat ak ich mas z konzervy, sami sa radi ochotne rozpadnu, nenajdes ani pod lupou, dobre si uvaril, ale s tou palacinkou mi to pripada take neprakticke, stavicku potom vyjedas lyzicou?
xanadu1955
Dík za recept, hovädzinu zbožňujeme a toto vyzerá tak že sa tomu nedá odolať už sa teším keď vyskúšam
xenoclea
Ked sme uz pri smradoch a Skandinavii, medzi tie najodpornejsie patri smrad zo surströmming, alias hnile (fermentovane) nakladane slede...
angast
@tiginko predsa som to mal opraviť. Myslel som , že si to nik nevšimne a jeho otca ! Blesková reakcia . A čo to nové maskovanie ? Nekoná sa ? Už aj jedna tvoja obdivovateľka bloncka sa odmaskovala a ty nič
mesiar50
@angast
Jedlo vyzerá naozaj lákavo.Takúto večeru by som sotva odmietol.Kombinácia dotialto pre mňa neznáma.
Presuniem do Kk.
angast
som rád , že si si to všimol a keď ochutnáš neoľutuješ
na nové jedlá pozeráme nedôverčivo , ale treba vyskúšať všetko
kimlo
Ja poznám švédsku trojku, môže sa to podávať k nej? :-)
angast
@kimlo
ty beťarisko takto sa tu verejne chváliš ? Musíš mi o tom porozprávať.
radost
@kimlo
odpoved v zastúpení:
švedsku trojku na rošte..??vy ste mladý..vy môžte...:-))))
angast
@kimlo
máš to schválené , si mladý , ešte môžeš . Ale na rošte ?
abdul
Na kríže nie je taký záber....