Filé zo zubáča na maďarský spôsob
Z očisteného, vypitvaného, vykosteného a umytého zubáča nakrájame fi lé, 180 g na porciu.
Hovädzie zadné na suchohríbe smrekovom a domácej údenej slaninke
Milujeme hovädzie mäso na šťave, dnes som ho skombinovala so suchohríbom smrekovým a domácou údenou slaninkou...
Rizoto z quinoi s tuniakom
Ja som quinou pripravila presne ako rizoto, žiadne osobitné varenie vo veľkom hrnci vody, celý...
Perlička na smotane
Dostala som v práci výslužku, tak šup do kuchyne experimentovať. Hovorí sa že mäso z...
Kura à la perlička
Tento recept je u nás dlho, len niektoré suroviny ťažko zoženiem, tak som ho prispôsobil...
Mexický hrniec
Na panvici speníme nakrájanú cibuľu, pór a papriku. Zeleninu osolíme a mierne podusíme.
Maďarský guláš
Na oleji opražíme cibuľu dotmava. Mäso nakrájame na kocky. Pridáme k cibuli a prikryté necháme dusiť vo vlastnej šťave....
Vepřová plec po Bakoňsku
A opět si hraji s ohněm , když na tyto stránky dávám jídlo , které je asi...
Zemiakovo-slaninový prívarok s vajcom a fašírkou ( fotorecept)
už som nevedela čo variť tak som zvolila klasiku :)
Fašírkové vege guľky v paradajkovej omáčke
Tradičný recept v netradičnej bezmäsitej úprave zachutí každému. Navyše je hotový raz - dva.
Hubové rizoto s omáčkou zo syra Taleggio a bylinkovým olejom
Na masle a olivovom oleji speníme na jemno nasekanú cibuľu, pridáme huby, ryžu a restujeme...
Grécky šampiňónový šalát
Šampiňóny podusíme na osmaženej cibuli s olejom. Potom pridáme kečup, prelisovaný cesnak, na kocky nakrájanú...
Çoban Kavurma - Turecko
Jednoduché jedlo (pečené pastierske mäso), ktoré sa v Turecku často pripravuje počas Ramadánu. Pripravuje sa...
Morčacie prsia na spôsob Asconese
Ascona je malebné švajčiarske mesto blízko talianskych hraníc, jeho kuchyňa je samozrejme ovplyvnená tou susedskou. Švajčiari obľubujú...
Curry brokolica
Brokolica nebola veľmi obľúbená v našej rodine, ale ked som vyskúšala tento recept mnam... je veľmi...
Zabíjačková špecialita zo žitného ostrova
Na zabíjačke u nás to býval prvý teplý pokrm, ktorý sa podával. Bývalo to okolo...
Bravčové srdce na vajcovom chlebíku
Tento recept mám tiež od uja Paľa. Je to veľký maškrtník, čo sa týka slaných...
Španielský vtáčik á la Oldshatterhand
maso umyjeme a vyklepeme na vacsie platky, sol, piper z obidvoch stran, z jednej...
Bravčový perkelt kombinovaný s párkami k zelenej fazuľke
Kúpil som väčšie balenie „viedenských” párkov, ktoré vzhľadom pripomínali naše dávne „nedemokratické” spišské, ktoré podobne...
Vepřová játra La Alcron
Játra můžu na všechny způsoby. jen si ji většinou dělám jen pro sebe, přítel ji...
Sójové kocky so suchou fazuľou
Suchú fazuľu si deň do predu namočíme. Možeme použiť aj zaváranú fazuľu v konzerve, tá...
Plnená bravčová pečeň
Mám tu už také recepty. Dnes som plnila pečeň ryžou a kockami klobásy.
Losos na šampiňónoch
Filety pokropíme citrónom, ľahko potrieme rastlinným maslom, osolíme a okoreníme. Na 10 minút ich...
Králik na medovine
Je to králik, po ktorom si oliznete obe labky. Ostal mi výpek z Toskanského bůčku,...
Dusená zelenina so šampiňónmi
Milovníci húb majú neobmedzené možnosti na chutné recepty. Do zbierky si môžu pridať aj tento...
Oceánska ryžová panvica po mojom
Mám rád aj zahraničné kuchyne a netradičné chute, ale takto ďaleko som si dosiaľ netrúfol zájsť....
Paštéta z kačacej pečene s orechmi a hruškou
Niečo aj pre milovníkov kačacej pečene bez vykŕmenia. Túto paštétu máme veľmi obľúbenú a vždy zmizne...
Hubová polievka s klobásou a kyslou smotanou
V hrnci z PL rozohriatej masti a múky pripravíme zápražku, odstavíme ju z ohňa a vmiešame do nej mletú papriku....
Morčacie juhočínske mäsko v slovenskej kuchyni
Túto pochúťku robievam rada, (recept mám z knižky viď. foto), lebo je málopracná, ...
Hovädzie kocky na smotane s klobásou a fazuľkami
Dnešný nedeľný obed. Mala som v mrazáku posledný kúsok hovädziny a kombinovala som ho dnes s...
Zeleninové rizoto so slaninou
Lahodné rizoto s mladým hráškom, slaninou a jemne rozpusteným syrom.