Foto: katy
Na tento dobrý recept som natrafila v Anglicku a velmi nám chutí :)
na 200 °C
Postup
-
1
Najskôr si ošúpeme zemiaky, nakrájame na menšie kúsky a dáme ich variť do slanej vody. Po uvarení pridáme trochu teplého mlieka, masla (izbovej teploty) rozmixujeme a podľa chuti môžete pridať už spomínaný syr alebo horčicu.
- 2
Do hrnca dáme trochu oleja, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a miešame až kým nedostane tú správnu jemne zlatistú farbu. Namiesto oleja môžete použiť aj masť. Potom vmiešame mleté mäso, koreniny, soľ, bobkový list a miešame až kým mäsko nebude mať hnedkastú farbu.
- 3
Potom pridáme cesnak (buď v celku,pretlačený či nakrájaný, zeler a mrkvu (nakrájané na polmesiačiky/kocky), paradajkové pyré, bujón, paradajky z konzervy alebo čerstvé, môžete podliať vínkom, ale nemusíte. Ja som pridala aj hrášok.. Všetko spolu dobre premiešame, prikryjeme pokrievkou a necháme na miernom ohni pokiaľ zelenina nezmäkne. (Nie rozvarená).
- 4
Pripravenú mäsovú zmes dáme do zapekacej misy tak, aby od vrchného okraju zostali asi 3cm na zemiakové pyré alebo tak ako Vám vyhovuje :)
- 5
Môžeme mäsko prikryť pod zemiakovú perinu ;)
- 6
Na ozdobu môžete vidličkou „povyrývať“ čiarky/vlnky.
- 7
Dáme zapiecť na 20 až 30 minút pri teplote 200°C až kým pyré nedostane jemne zlatistú farbu...Prajem Vám dobrú chuť!
- 2
@2010 , čo si nevedel preložiť???
Takze v cottage , rolnickej chalupe , z jedla co ostalo z nedele ( sunday roast ) sa vyrabal v pondelok pie - odpoved na trivia night .
s farmou, i keď "cottage"podľa definície nemusí byt iba rolnicka chalupa.
Ten sa robi s jahnaciny..ale ostatne je vsetko rovnake