Cottage pie - Chalúpkový koláč

katy - fotkaKaty, 20. marca 2013 0:28
Ďalšie recepty »
Cottage pie - Chalúpkový koláčFoto: katy

Na tento dobrý recept som natrafila v Anglicku a velmi nám chutí :)

40 min
na 200 °C

Suroviny

TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Najskôr si ošúpeme zemiaky, nakrájame na menšie kúsky a dáme ich variť do slanej vody. Po uvarení pridáme trochu teplého mlieka, masla (izbovej teploty) rozmixujeme a podľa chuti môžete pridať už spomínaný syr alebo horčicu.

  2. 2

    Do hrnca dáme trochu oleja, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a miešame až kým nedostane tú správnu jemne zlatistú farbu. Namiesto oleja môžete použiť aj masť. Potom vmiešame mleté mäso, koreniny, soľ, bobkový list a miešame až kým mäsko nebude mať hnedkastú farbu.

    Cottage pie - Chalúpkový koláč - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme cesnak (buď v celku,pretlačený či nakrájaný, zeler a mrkvu (nakrájané na polmesiačiky/kocky), paradajkové pyré, bujón, paradajky z konzervy alebo čerstvé, môžete podliať vínkom, ale nemusíte. Ja som pridala aj hrášok.. Všetko spolu dobre premiešame, prikryjeme pokrievkou a necháme na miernom ohni pokiaľ zelenina nezmäkne. (Nie rozvarená).

    Cottage pie - Chalúpkový koláč - obrázok 3
  4. 4

    Pripravenú mäsovú zmes dáme do zapekacej misy tak, aby od vrchného okraju zostali asi 3cm na zemiakové pyré alebo tak ako Vám vyhovuje :)

    Cottage pie - Chalúpkový koláč - obrázok 4
  5. 5

    Môžeme mäsko prikryť pod zemiakovú perinu ;)

    Cottage pie - Chalúpkový koláč - obrázok 5
  6. 6

    Na ozdobu môžete vidličkou „povyrývať“ čiarky/vlnky.

    Cottage pie - Chalúpkový koláč - obrázok 6
  7. 7

    Dáme zapiecť na 20 až 30 minút pri teplote 200°C až kým pyré nedostane jemne zlatistú farbu...Prajem Vám dobrú chuť!

    Cottage pie - Chalúpkový koláč - obrázok 7
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist