Foto: daniella9
Hubám som zatiaľ neprišla veľmi na chuť, napriek tomu hubovú polievku zbožňujem:-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame a speníme na oleji. Pridáme očistené, umyté a nakrájané šampiony, soľ, korenie a bobkové lístky, premiešame, podlejeme trochou vody a 10 minút dusíme pod pokrievkou.
-
2
Pridáme nakrájané zemiaky, nasekanú petržlenovú vňať, mlieko, všetko premiešame a varíme kým nie sú zemiaky takmer mäkké.
-
3
Casť zemiakov a šamionov vyberieme a s trochou mlieka rozmixujeme na kašu. Túto vrátime späť do hrnca. Polievku zriedime vodou, ale nie moc, má byť hustejšia. Dovaríme. Ked sú už aj zemiaky mäkké, pridáme sušenú drvenú majoránku a prípadne soľ s korením.
-
4
Podávame posypané s posekanou petržlenovou vňaťou a čerstvým pečivom. HoTovo, dobrú chuť:-)
(a to som ju robila prvýkrát, som si kukla na nete nejaké recepty, že čo tam všetko ide a ako sa to robí a zariadila som sa už po svojom)
@mariamka
jo, takéto zahusťovanie mám rada, narozdiel od múky, solamylu a pod....