Zeleninovo-fazuľové ragú s ryžou
Foto: mirkajan
Tento recept je improvizácia pôvodne fazuľového stroganova. Keďže som potrebovala minúť aj zeleninu z chladničky, recept som si upravila - čiže vzniklo niečo, čo Zobraziť celý popisTento recept je improvizácia pôvodne fazuľového stroganova. Keďže som potrebovala minúť aj zeleninu z chladničky, recept som si upravila - čiže vzniklo niečo, čo sa na pôvodný recept podobá iba veľmi okrajovo...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks malá |
|
1 ks malá |
|
4 PL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
cca 300 ml |
|
1/2 ks |
|
3-4 ružičky |
|
240 g konzervovaná (alebo uvarená) |
|
2 ks malá |
|
|
|
|
|
cca 50 ml |
|
|
Postup
-
1
Cibule očistíme a nakrájame na drobno. Na 2 PL rozpáleného oleja orestujeme nakrájané cibule, potom pridáme paradajkový pretlak, dijonskú horčicu a mletú údenú papriku, chvíľu orestujeme. Pridáme 1/2 brokolice a pár ružičiek karfiolu rozobraté na menšie kúsky. Zalejeme vývarom, premiešame, necháme zovrieť a dusíme cca 10 minút na miernom ohni.
- 2
Po 10 minútach pridáme do zmesi odkvapkanú fazuľu, osolíme, okoreníme a neprikryté dusíme, aby sa trochu odparila tekutina a omáčka sa zahustila.
- 3
Medzitým si malé cukety aj so šupou pokrájame na kocky a opražíme na oleji v inej panvici. Po opražení presypeme na tanier s kuchynskou papierovou utierkou, aby sme odsali prebytočný olej.
- 4
Do zahustenej omáčky pridáme smotanu, orestovanú cuketu, dochutíme citrónovou šťavou. Podávame s ryžou - u mňa nachystané do krabičiek ako obed do práce pre mňa a moju horšiu polovičku.
Tiež ragú:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu