Bravčové líčka s hríbmi

Michal Lukačovič
kuchár Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 8. februára 2016
Bravčové líčka s hríbmi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Fašiangy sú sviatkami skvelej zábavy, ku ktorej patrí dobré jedlo a nápoje. Nie je nič lepšie, ako keď sa tieto tri veci spoja.

4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
100 g
100 g
200 g
200 ml
600 g
200 g
60 g




Postup

  1. 1

    Líčka opečieme na tuku. Vyberieme, urestujeme cibuľu a koreňovú zeleninu, pridáme koreniny a bylinky, vrátime mäso, podlejeme vínom a zredukujeme, podlejeme vodou.

  2. 2

    Udusené mäso vyberieme, omáčku prepasírujeme a zjemníme maslom. Huby s nahrubo nakrájanou cibuľou urestujeme, ochutíme soľou a korením. Uvarenú pohánku zmiešame s opečenou cibuľou a slaninou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia