Mäsová roláda plnená špenátom a kuracím fášom fotorecept
Foto: evusik
Keď máte kúsok mäsa a veľa stravníkov, musíte to nejako vyriešiť....
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1500 g |
|
Špenátová plnka: | |
500 g |
|
1 ks |
|
4-5 strúčikov |
|
100 g |
|
|
|
|
|
Kuracia fáš: | |
400 g |
|
200 ml |
|
2 ks |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ostatné: | |
|
Postup
-
1
Špenátová plnka: na oleji si speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nasekaný cesnak, orestujeme a pridáme špenát, podusíme len toľko čo špenát zavädne. pridáme syr, prípadne trocha smotany, osolíme a okoreníme.... necháme vychladnúť
-
2
Kuracia fáš: šunku, zelenú a červenú papriku si nakrájame na kocky, pridáme veľa zelených byliniek...
-
3
kuracie mäso, vajíčka a asi 150ml sľahačky rozkutrujeme, ak je zmes moc hustá pridáme zbytok smotany...
-
4
pridáme červenú mletú papriku a všetko ostatné, osolíme, okoreníme.... mäso - ja som použila bravčové karé narežeme a roztiahneme na plát, zľahka ho naklepeme, osolíme a okoreníme...
-
5
vhodnú zapekaciu nádobu, ja som použila chlebovú formu, vystelieme mäsom a do stredu dáme špenátovú plnku, vytiahneme ju po bokoch čo najviac nahor
-
6
potom dáme kuraciu fáš, ale len po troche, zároveň pridávame bočnice zo špenátu.. celé to uzavrieme vrstvou špenátu
-
7
a preložíme mäsom... zakryjeme alobalom, postavíme na plech a dáme piecť na 180°C asi na 80 minút
-
8
keď je mäso upečené, vyklopíme ho z formy, obložíme slaninkou a dáme zapiecť
-
9
podávame teplé so zemiakmi, alebo studené s chlebom a zeleninou
-
10
ja som ešte s kuracej fáše robila takéto miniatúrne terinky
tam gazdiná rúča-v kuchyni porúča..a všetko také-aké má byť..
nuž-lenivá ako ja-nesmie byť..:-)
i ja chcem byť tvoj hosť..
prišla bych-len tak pre radosť..
aaale-ked mi chutí-tak zjem dosť..dievča rúče-dohodneme sa nabudúce..okey..??