
Srnčí perkelt na spôsob sviečkovej
Kde sa vzal, tu sa vzal zrazu kus srnčieho mäska v kuchyni :-) Nie, nebol...

Zeleninovo-fazuľové ragú s ryžou
Tento recept je improvizácia pôvodne fazuľového stroganova. Keďže som potrebovala minúť aj zeleninu z chladničky, ...

Krkovička na smotane
Nevedela som čo dnes na obed, rezne boli tradíciou no už ma prestavali baviť tak som zapla...

Kolienkový perkelt
Keď som ho po prvý krát jedla v Maďarsku, povedala som si, toto musím urobiť...

Srbský jelení močing
Z tohto mäsa nemusí byť vždy len guláš, dá sa urobiť aj takto. Vychádzal som...

Pikantné slimáky s pizza náplňou
Je to v podstate závin z cesta, podobného ako na pizzu, naplnený dobrotami, ktoré...

Kuracie prsia na šampiňónoch
Huby odjakživa patrili do slovenskej kuchyne. My sme tentokrát zvolili šampiňóny.

Diviačie pliecko na bielom víne
Doniesla som si divinu z rodného kraja. dnes som ju pripravila na bielom víne. je...

Kurča po taliansky
Kurča umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme roztlačený cesnak, kúsky...

Pohánková sekaná s patizónovým prívarkom
Kto má rád pohánku, určite si pochutí. Recept som našla na stránke Delikatesy.

Hovädzia roštenka s ryžou a pečenými zemiakmi
Hovädzie často nerobíme, ale keď už, tak si to vychutnáme.

Ružičkový kel s paradajkami
Ide sezona ružičkového kelu a toto je veľmi chutná príloha k mäsku alebo aj hlavne jedlo pre...

Krevety s cestovinami
Cestoviny uvaríme podľa návodu, precedíme ich, osolíme a uschováme v teple.

Teľacie medailóniky na šampiňónoch
Z teľacieho stehna nakrájame malé plátky – medailóniky. Mierne ich naklepeme, osolíme, okoreníme a...

Baklažánová delikatesa
recept na ňu som našla medzi ukrajinskými. Skutočne výborné jedlo.

Marocké tajine so zemiakmi a olivami
Marocké tajine som jedla pred 5 rokmi v Taliansku keď som navštívila moju kamarátku. Jej priateľ...

Slovenská pochúťka
Všetko mäso umyjeme, nakrájame na rezance a dáme na horúci olej. Pridáme cibuľku, šampiňóny a všetko dusíme....

Morčacie žalúdky podľa Eszterházyho
Morka patrí medzi lahôdky a rovnako aj jej vnútornosti, mala som morčace žalúdky a pripravila som...

Náš chalupársky guľaš
Tento guľaš varíme každy rok v lete na chalupe, keď vnúčata majú prázdniny . Zídeme sa celá...

Segedínsky guláš s knedľou
Kto má rád kapustu vhodné jedlo na niekoľko dní... u nás sa všetko skonzumuje. Žeby to bolo...

Bravčové pliecko na čerstvých hubách so zeleninovou ryžou
Huby, čo nesušíme, používame na varenie. A teraz sa vždy niečo nájde...

Slaný koláč
Je to chuťovka rýchlo upečená. Len nerobte toho viac, lebo všetko aj tak hneď zjete....

Cestoviny s kuracími (morčacími) prsiami a zeleninou
Boli sme minulú nedeľu u sesternici na oslave a bola nám ponúknutá uvedená cestovina. Tak sme...

Debrecínske bravčové kotlety
V mäsne som uvidela krásne bravčové kotlety a neodolala som kúpe. Hoci väčšinou konzumujeme kuracinu a zdravšie...

Cestoviny s kuracím mäsom a so zeleninou
Keďže som musel držať pečeňovú diétu, kde sa nemôže na varenie používať tuk, tak som...

Bravčovina z jedného hrnca
Do našej kuchyne „zavítala“ inovácia v podobe pomaly variaceho elektrického hrnca s keramickou vložkou (Krockpot). V...

Marinovaná červená kapusta k pečenému mäsu
Približne pred rokom sa mi dostal do rúk tento menej známy recep na červenú kapustu, vyskúšala...

Hovädzí perkelt s tarhoňou
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na oleji dozlata. Pridáme pokrájanú papriku a rajčinu a krátko podusíme. Potom...