Pikantné zelené fazuľkové struky s paradajkami
Pôvodný recept pochádza z Grécka, máličko som ho upravila a prispôsobila chuti mojich stravníkov. Ide...
Hovädzí perkelt s tarhoňou
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na oleji dozlata. Pridáme pokrájanú papriku a rajčinu a krátko podusíme. Potom...
Sviečková na smotane
Recept pochádza z http://dobrejedlo. pluska. sk/dobre-jedlo/clanky/hydina/svieckovica- smotane. html Je skvelý a jednoduchý na prípravu.
Záhorácky smotanový guláš
Umyté pliecko nakrájame na rovnomerné kocky (4 – 5 na porciu). Huby prepláchneme a namočíme do...
Špagety so syrovou omáčkou a šampiňónmi
Nenáročný no veľmi chutný recept, ktorý zvládne naozaj každý...
Jelenie karé na červenom víne a zelenine
Trošku dlhšia príprava, ale keď je čas, je to aj zábava.
Bravčové mäso s kukuricou
Recept je z našej školskej jedálne a má asi 20 rokov. Neviem, odkiaľ ho majú...
Zemiakovo-hráškové pyré s karamelizovanými kuriatkami
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, pokrájame na menšie kocky a dáme variť (do vody pridáme soľ)...
Slaný koláč
Je to chuťovka rýchlo upečená. Len nerobte toho viac, lebo všetko aj tak hneď zjete....
Diabolská pochúťka
Tento recept pochadza z mojej vlastnej fantazie. Pri varení sa riadim heslom:" netreba sa báť experimentovať...
Hovädzie na pive
Jedneho casu som randila s Belgicanom. Raz ma pozval na veceru ktoru sam varil a ...
Mždara zo Sýrie - ryža so šošovicou
Tento recept mám vo svojej zbierke ešte od mamičky môjho arabského priateľa z mladosti zo Sýrie, ...
Hovädzie mäso s mrkvou a hráškom
Mäso si nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, prudko opečieme z každej strany a odložíme bokom.
Krkovička na smotane
Nevedela som čo dnes na obed, rezne boli tradíciou no už ma prestavali baviť tak som zapla...
Teľacie medailóniky na šampiňónoch
Z teľacieho stehna nakrájame malé plátky – medailóniky. Mierne ich naklepeme, osolíme, okoreníme a...
Kurča po taliansky
Kurča umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme roztlačený cesnak, kúsky...
Jahňací paprikáš v pomalom hrnci
Keď som po prvýkrát robila jahňacinu, dočítala som sa, že má zvláštnu charakteristickú chuť, ...
Zbojnícke mäso so syrom
Mäso pokrájame na hrubšie pásiky, osolíme, okoreníme a opražíme na oleji. Cibuľu pokrájame nadrobno...
Zeleninové tofu so zemiakmi batáty
Batáty - keďže batáty sa pečú trošku dlhšie, pripravíme si ich ako prvé. Zemiaky klasicky...
Kuracie stehná na dubákoch
… alias „Neha milujúcej ženy”! Variant na horné kuracie stehná bez kože a kostí, z našej...
Roláda z daniela plnená šunkou na červenom víne
Dnešný obed z daniela. Roládu som plnila šunkou a pripravila na červenom víne.
Plnené tortily
Mali sme chuť na tieto plnené placky, je to super jedlo, aj ked nie je pripravné...
Sviečková so smotanovo syrovou omáčkou a hlivou
Recept pochádza zo Salamandrovej kuchyne - Nové Zámky. Je to bežné jedlo a patrí medzi moje najobľúbenejšie...
Pečené morčacie stehno na spôsob Eszterházy
Dostala som Bio morčacie stehno a preto, že má vynikajúcu chuť, rozhodla som sa pre...
Lasagne s hovädzím mäsom a tromi druhmi syra
Lasagne sa dajú robiť na rôzne spôsoby. Nám najviac chutia na bolonský spôsob. Samozrejme receptov...
Dubnická pochúťka
Špecifickými ingredienciami tohto jedla je bryndza a pór, ktoré dodávajú jedlu výbornú chuť....
Perkelt z domácej hlivy ustricovej
Doma na balkóne sme si s mojou polovičkou vypestovali hlivu a tak som v nedeľu uvarila perkelt....
Zeleninovo-fazuľové ragú s ryžou
Tento recept je improvizácia pôvodne fazuľového stroganova. Keďže som potrebovala minúť aj zeleninu z chladničky, ...