Mždara zo Sýrie - ryža so šošovicou
Tento recept mám vo svojej zbierke ešte od mamičky môjho arabského priateľa z mladosti zo Sýrie, ...
Diabolská pochúťka
Tento recept pochadza z mojej vlastnej fantazie. Pri varení sa riadim heslom:" netreba sa báť experimentovať...
Slaný koláč
Je to chuťovka rýchlo upečená. Len nerobte toho viac, lebo všetko aj tak hneď zjete....
Diviak na čiernom pive s chlebovými knedličkami
Očistené stehno nakrájame na kocky s hmotnosťou cca 50 g. Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame nahrubo...
Záhorácky smotanový guláš
Umyté pliecko nakrájame na rovnomerné kocky (4 – 5 na porciu). Huby prepláchneme a namočíme do...
Hovädzie mäso s mrkvou a hráškom
Mäso si nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, prudko opečieme z každej strany a odložíme bokom.
Perkelt z jahňacieho pleca
Na tuku do tmava urestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané jahňacie mäso, zasypeme červenou paprikou,...
Sviečková na smotane z diviačieho stehna so žemľovou knedľou
Delikátna sviečková na smotane pripravená z diviny. A nechýba ani žemľová knedľa.
Hovädzie na pive
Jedneho casu som randila s Belgicanom. Raz ma pozval na veceru ktoru sam varil a ...
Hovädzia pečeň s tarhoňou
Veľmi jednoduché a chutné jedlo, ktoré si veľmi ľahko viete pripraviť aj vy doma. Ak...
Plnené tortily
Mali sme chuť na tieto plnené placky, je to super jedlo, aj ked nie je pripravné...
Krkovička na smotane
Nevedela som čo dnes na obed, rezne boli tradíciou no už ma prestavali baviť tak som zapla...
Zemiakovo-hráškové pyré s karamelizovanými kuriatkami
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, pokrájame na menšie kocky a dáme variť (do vody pridáme soľ)...
Zeleninové tofu so zemiakmi batáty
Batáty - keďže batáty sa pečú trošku dlhšie, pripravíme si ich ako prvé. Zemiaky klasicky...
Teľacie medailóniky na šampiňónoch
Z teľacieho stehna nakrájame malé plátky – medailóniky. Mierne ich naklepeme, osolíme, okoreníme a...
Lasagne s hovädzím mäsom a tromi druhmi syra
Lasagne sa dajú robiť na rôzne spôsoby. Nám najviac chutia na bolonský spôsob. Samozrejme receptov...
Pečené morčacie stehno na spôsob Eszterházy
Dostala som Bio morčacie stehno a preto, že má vynikajúcu chuť, rozhodla som sa pre...
Zbojnícke mäso so syrom
Mäso pokrájame na hrubšie pásiky, osolíme, okoreníme a opražíme na oleji. Cibuľu pokrájame nadrobno...
Sviečková so smotanovo syrovou omáčkou a hlivou
Recept pochádza zo Salamandrovej kuchyne - Nové Zámky. Je to bežné jedlo a patrí medzi moje najobľúbenejšie...
Jahňací paprikáš v pomalom hrnci
Keď som po prvýkrát robila jahňacinu, dočítala som sa, že má zvláštnu charakteristickú chuť, ...
Kurča po taliansky
Kurča umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme roztlačený cesnak, kúsky...
Perkelt z domácej hlivy ustricovej
Doma na balkóne sme si s mojou polovičkou vypestovali hlivu a tak som v nedeľu uvarila perkelt....
Chilli con carne
Na roztopenom masle si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Varíme v hrnci, ktorý potom môžeme vložiť...
Baklažánová delikatesa
recept na ňu som našla medzi ukrajinskými. Skutočne výborné jedlo.
Dubnická pochúťka
Špecifickými ingredienciami tohto jedla je bryndza a pór, ktoré dodávajú jedlu výbornú chuť....
Kuracie stehná na dubákoch
… alias „Neha milujúcej ženy”! Variant na horné kuracie stehná bez kože a kostí, z našej...
Patizónový prívarok s domácim chlebíkom
Patizón očistíme a nastrúhame na strúhadle s velikými slzičkami . Očistime si cibuľu na drobno a orestujeme...
Pečienkový perkelt so šampiňónmi
Jednoduchý a veľmi rýchle hotový perkelt z bravčovej pečene, ku ktorému som pridala aj šampiňony.
Kuracia pečeň restovaná s paprikou
Chutný variant, tentoraz s klasickou, ktorý nahradil slovenskú ryžu. Ako prílohu však môžete zvoliť...