Kuracie mäso so špargľou, zemiakmi a parmezánom fotorecept
Foto: elixir
Kuracie mäso so špargľou a pečenými zemiakmi, ktoré sa štruktúrou podobajú receptu na zemiaky Hasselback.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
6 ks |
|
2 ks (rezne) |
|
3 ČL |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
150 ml |
|
50 ml |
|
(cca. 5 stoniek) |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Príloha: | |
3 ks |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
0,5 ČL |
|
|
|
(na ozdobu) |
|
(na ozdobu) |
|
(podľa potreby) |
|
Postup
-
1
Mäso so špargľou: Očistíme špargľu, dáme variť do osolenej vody s 1 ČL masla a cukrom na 10 minút. Po uvarení ju nakrájame na menšie kúsky.
-
2
Umyjeme a nakrájame na pásiky kuracie prsia. Ošúpeme cesnak, pretlačíme ho a zmiešame s pokrájaným mäsom, tymianom, čiernym korením a soľou. Cibuľu pokrájame na pol mesiačiky a všetko spolu opečieme na panvici na 2 ČL masla.
-
3
Podlejeme zeleninovým vývarom a necháme dusiť zo 10 minút. Posledné dve minúty do panvice dáme aj uvarenú špargľu, nech sa prehreje.
-
4
Vlejeme smotanu, dobre premiešame a odstavíme z plameňa. Kaviár z vanilkového struku a pažítku tiež zamiešame do omáčky.
-
5
Príloha: Najlepšie sa na tento spôsob pripravujú zemiaky podlhovastého tvaru, ale môžu sa použiť i okrúhlejšie ako som mala ja.
Ošúpeme zemiaky. Vezmeme si jeden, zrežeme pozdĺžne kúsok, aby sme ho mohli položiť na vzniknutú plochu.
Okolo neho položíme drevené špajdle a krájame na šikmo tenké plátky tak, aby sme zemiak neprekrojili úplne. -
6
Tak nachystáme všetky. Rozpustené maslo zmiešame s parmezánom, strúhankou, soľou a červenou paprikou. Touto zmesou potom zemiaky potierame, po vrchu aj v zárezoch.
-
7
Zemiaky položíme na olejom potretý plech, prikryjeme alobalom a pečieme 40 minút, potom odstránime alobal a dopečieme ešte 15 minút.
-
8
Dáme na taniere a podávame s prílohou podľa chuti.
tej vanilky mám obavu. Radšej by som to neriskoval. Ináč všetko super