Bravčové srdce s knedľou

lenka1503 - fotkalenka1503, 8. apríla 2016
Bravčové srdce s knedľou
Foto: lenka1503

Toto je recept mojej starkej :)

Suroviny

2 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 koliesko
1 koliesko
1 - 2 čl
2 ks
3 ks
5 ks
2 PL
100 ml




Postup

  1. 1

    Srdcia odblaníme a očistíme. (keď necháte blany tak budú tvrdé). Pokrájame na plátky. Mrkvu a petržlen očistíme a pokrájame na kolieska. Zeler a kaleráb na kocky. Cibuľu pokrájame na jemno a spolu s ostatnou zeleninou prudko orestujeme na oleji. Pridáme srdcia a cvhíľu opečieme (kým sa stiahne a ,,zbledne,,). Zalejeme vodou tak aby sa utopilo. Ochutíme soľou, ml. čiernym korením a horčicou. Pridáme aj celé čierne a nové korenie a bobkové listy. Keď srdce a zelenina zmäkne, tak vyberieme srdcia a koreniny a bobkové listy a zvyšok pomixujeme ponorným mixérom. Vrátime späť srdcia a pridáme smotanu zmiešanú s múkou aby sme omáčku trochu zahustili. Povaríme ešte 5 minút. Podávame s knedľou.

  2. 2

    TIP: moja starká srdcia varí v tlakovom hrnci, tam sa oveľa rýchlejšie uvaria. ja tlakový hrniec nemám tak varím v obyčajnom a trvá to takým 50 - 60 minút kým to srdce zmäkne. Ale na rýchlenie pomôže 1/2 čl. sódy bikarbóny.
    Starká tento recept robieva aj s hovädzím jazykom. Treba vyskúšať je to delikatesa :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia