
Dia rizoto
Toto dia rizoto som použila , ako prílohu ku kuracine v tempurovom cestíčku, ale môže...

Pasta Bolognese – voňavý variant - teraz s hovädzinou
Čím viac mám „striebra“ vo vlasoch, tým väčšiu mám chuť na jedlá s kombiníciou byliniek či...

Kukurica so zemiakmi, paradajkami a tvarohom
Zeleninové jedlo doplnené bielkovinami z tvarohu.

Slávky na zelenine
Slávky (mušle) na zelenine je jednoduchý a chutný recept. Po mnoha pokusoch som zistil že v...

Divina s orechmi
Mäso naklepeme, nasolíme, okoreníme a na teplom oleji prudko opečieme z obidvoch strán. Mäso...

Lahodná smržová praženica s medvedím cesnakom
Uznávam, nie je čas na smrže, ale ja som ich kúpil zároveň s medvedím cesnakom,...

Treska na zeleninovo-cestovinovom šaláte
Mal som chuť na rybie filé, ale i na cestoviny, tak som vyskúšal kombináciu :O)

Kurča - rozlúčka s letom
... alebo augustové kurča s použitím čerstvých dostupných surovín :-)

Špenátovo-šalátový prívarok
Na svete je veľa samoukov „gazdiniakov”, no ale aj profesionálov, ktorí za pozitívny vzťah k...

Jesenné krúpové rizoto
Krúpy uvaríme v zeleninovom vývare. Varíme, kým sa všetka voda neodparí.

Jesenné košíčky s pohánkou
už dávnejšie som dostala 2 balíky veľkých cestovín a jednu možnú verziu som nedávno vyskúšala. ...

Hovädzie – Tri tip – s čiernym pivom Modelo Negra
Chutný a hlavne rýchly variant úpravy hovädzieho mäsa s troškou jablkového octu a s tmavým pivom...

Čína z tofu v placke
velmi chutný a zdravý obed... Píšem len prípravu samotného jedla zemiakove lokše sa robia klasicke to...

Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami
Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o hodovaní, ale aj o tradíciách a osobitej atmosfére. Pri...

Dusené králičie stehná s klobásou
Takto upravené králičie stehná sú mäkučké a šťavnaté.

Zelené rezance s hubami a šošovicou
Preosiatu múku, vajcia, čerstvý alebo rozmrazený špenát, soľ, olej a oregano vymiesime rukami....

Jednoduchá ryža s hlivou
Jednoduché a zároveň chutné. Al dente ryža, jemná hliva a aromatický syr.

Pollo alla Cacciatora
Toto je môj favorit. Moja verzia je však zrýchlená a zjednodušená. Väčšinou ho robím na...

Čángo guláš
Mäso opláchneme a nakrájame na 30–40 g kúsky. Do kastróla dáme masť, na plátky nakrájanú...

Karfiolový paprikáš
Karfiol rozoberieme na ružičky, uvaríme v osolenej vode domäkka a necháme ho odkvapkať. Na oleji...

Polievka z miešanej zeleniny
Na drobné kúsky porezaný paštrnák, zeler, kaleráb, trochu nastrúhanej cibule, petržlenovú vňať a zelený hrášok premiešame a...

Pražakos v letnom šate
Pražakos alebo všetko v jednom hrnci. Pred pár rokmi som tento recept našla na Gypsi rádio....