Ragú z husacích pŕs
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 8. októbra 2014

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Ragú: | |
| 1 PL |
|
| 600 g |
|
| 1 ks |
|
| 3 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
| 300 g |
|
| 50 g |
|
| 150 ml |
|
| 20 g |
|
| 200 ml |
|
|
|
|
|
|
|
| Dip z kyslej smotany: | |
| 200 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 1 strúčik |
|
| Čučoriedková redukcia: | |
| 100 g |
|
| 15 g |
|
| 00 ml |
|
Postup
-
1
Kyslú smotanu, nasekanú vňať a pretlačený cesnak poriadne premiešame a dochutíme soľou a korením. Nasekanú cibuľku urestujeme na masti, pridáme pretlačený cesnak, nastrúhanú mrkvu a petržlen, chvíľku restujeme a pridáme na tenké plátky nakrájané prsia aj s kožou.
- 2
Všetko restujeme asi sedem minút, pridáme pretlak, chvíľku restujeme a podlejeme vínom, okoreníme, osolíme a pridáme lúpané paradajky, dusíme asi desať minút, potom podlejeme smotanovým dipom a pridáme maslo na zjemnenie.
- 3
Čučoriedková redukcia: Všetky suroviny zmiešame a zredukujeme na panvici tak, aby sme dostali krémovú konzistenciu.
- 4
Ragú podávame so žemľovými knedľami, ktoré pripravíme podľa tradičného receptu. Hotovú knedľu nakrájame na plátky a opečieme ich na panvici. Na tanieri servírujeme s čučoriedkovou redkuciou, ktorú dáme do malej misky.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu