Ragú z husacích pŕs
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 8. októbra 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Ragú: | |
1 PL |
|
600 g |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
|
|
|
|
300 g |
|
50 g |
|
150 ml |
|
20 g |
|
200 ml |
|
|
|
|
|
Dip z kyslej smotany: | |
200 g |
|
|
|
|
|
|
|
1 strúčik |
|
Čučoriedková redukcia: | |
100 g |
|
15 g |
|
00 ml |
|
Postup
-
1
Kyslú smotanu, nasekanú vňať a pretlačený cesnak poriadne premiešame a dochutíme soľou a korením. Nasekanú cibuľku urestujeme na masti, pridáme pretlačený cesnak, nastrúhanú mrkvu a petržlen, chvíľku restujeme a pridáme na tenké plátky nakrájané prsia aj s kožou.
- 2
Všetko restujeme asi sedem minút, pridáme pretlak, chvíľku restujeme a podlejeme vínom, okoreníme, osolíme a pridáme lúpané paradajky, dusíme asi desať minút, potom podlejeme smotanovým dipom a pridáme maslo na zjemnenie.
- 3
Čučoriedková redukcia: Všetky suroviny zmiešame a zredukujeme na panvici tak, aby sme dostali krémovú konzistenciu.
- 4
Ragú podávame so žemľovými knedľami, ktoré pripravíme podľa tradičného receptu. Hotovú knedľu nakrájame na plátky a opečieme ich na panvici. Na tanieri servírujeme s čučoriedkovou redkuciou, ktorú dáme do malej misky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu