Ragú z husacích pŕs

Michal Kružic
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 8. októbra 2014
Ragú z husacích pŕs
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Ragú:
1 PL
600 g
1 ks
3 strúčiky
300 g
50 g
150 ml
20 g
200 ml
Dip z kyslej smotany:
200 g
1 strúčik
Čučoriedková redukcia:
100 g
15 g
00 ml




Postup

  1. 1

    Kyslú smotanu, nasekanú vňať a pretlačený cesnak poriadne premiešame a dochutíme soľou a korením. Nasekanú cibuľku urestujeme na masti, pridáme pretlačený cesnak, nastrúhanú mrkvu a petržlen, chvíľku restujeme a pridáme na tenké plátky nakrájané prsia aj s kožou.

  2. 2

    Všetko restujeme asi sedem minút, pridáme pretlak, chvíľku restujeme a podlejeme vínom, okoreníme, osolíme a pridáme lúpané paradajky, dusíme asi desať minút, potom podlejeme smotanovým dipom a pridáme maslo na zjemnenie.

  3. 3

    Čučoriedková redukcia: Všetky suroviny zmiešame a zredukujeme na panvici tak, aby sme dostali krémovú konzistenciu.

  4. 4

    Ragú podávame so žemľovými knedľami, ktoré pripravíme podľa tradičného receptu. Hotovú knedľu nakrájame na plátky a opečieme ich na panvici. Na tanieri servírujeme s čučoriedkovou redkuciou, ktorú dáme do malej misky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia