
Kuracie prsia s ananásovou omáčkou
Recept ma naučila jedna spolubyvajúca tenkrát v Dubline. Jako to býva ohrňala som nos nadtýmto skvelým...

Hovädzí wellington so zelerovým pyré
Šampiňóny nakrájame a opražíme na oleji a cibuľke a dochutíme soľou a čiernym korením. Celú túto zmes je...

Domáca bravčová krkovička na mojom víne
Dnes som uvarila výbornú domácu krkovičku na mojom vlastnom červenom vínečku. nezvyknem robiť jedlá často na...

Tokáň
Tento výborný recept som našla pred niekoľkými rokmi v Živote a robím ho pri každej oslave alebo...

Oškvarky z pomalého hrnca
Mate radi oškvarky? Ja áno. Ak ste ich už niekedy robili, tak viete, že na začiatku prípravy musíte pri nich stáť a miešať a miešať. To nie je pre mňa. No v tomto hrnci sa to robí samo....

Maďarská dusená tarhoňa podľa pána Gundela
Tarhoňa je obľúbenou prílohou, ktorá sa najčastejšie podáva k mäsu na šťave, ale môže to...

Bravčové pliecko so zeleninou a zemiakovou kašou
Mäso som nakrájala na kocky. Pridala som trochu gyros korenia, soľ, mleté čierne korenie...

Tagliatelle s mletým mäsom
Cibuľu si upražíme, pridáme pomleté mäso / ja som dal hovädzie zadné a pomlel som si...

Koložvárska
Notoricky známe jedlo. My ho voláme takto, len prídavným menom, stačí, všetci vedia,...

Banícke závitky s kyslou kapustou
Tyto závitky vzpomínal můj přítel, který pracoval 30 let na šachtě, že jim je dělali...

Cviklový prívarok a cviklové fašírky
Toto jedlo som jedol, pred mnohými rokmi na fuškách. Tak som ho oprášil a viac...

Guláš z pôvabnice dvojfarebnej
Je to veľmi chutná a voňavá huba, ktorá teraz rastie na lúkach v takom množstve, ...

Hovädzie so smotanovo-zeleninovou omáčkou v jednom hrnci
Poznáte pod názvom sviečková na smotane, avšak toto je náš variant a po zjedení ešte dlho...

Perkelt zo sójových kociek s tvarohovými haluškami
Z mojej kuchyne a nápadov. Ľahké pôstne hlavné jedlo.

Rizoto s mletým mäsom
Na oleji necháme urestovať nadrobno nakrájanú cibuľu. Potom pridáme mleté mäso, ktoré dobre premiešame...

Držky z pod Inovca
Takto sa robia držky u nás. Dávam návod, ak by niekomu prišli na chuť, ...

Hovädzia nožina na marináde
Tento recept som urobil náhodne. Ostala mi marináda na domáci kurací kebab od @Cesminaz. Pretože...

Karfiolové karí
Karfiol rozrobime na male ruzicky a vlozime do misky. Pridame vsetky suroviny na karfiol okrem vody...

Hovädzí guláš na čiernom pive s bavorskou žemľovou knedľou
Na tuku orestujeme cibuľu nakrájanú nadrobno. Pri guláši je dôležité, aby sme mali tmavý základ,...

Bravčové karé na hubách a kapii
Kombináciu mäsa s hubami som mal vždy rád a vyskúšal som už veľa receptov, tu je jeden z nich, ide tam nakladaná kapia, ktorej si vždy narobím do zásoby na celý rok....

Hovädzie plátky
Na Vianoce som dostal nový tlakový hrniec, tak ho skúšam. Takto môže vyzerať večera...

Bravčové ragú po selsku-DIA verze
Myslím, že pár dia receptů neuškodí. Svého času jsem je hledala, abych se mohla...

Zbojnícka pochúťka
Umyté mäso a pečeň pokrájame na rovnaké kúsky, párky alebo klobásu pokrájame na kolieska, slaninu na plátky a cibuľu...

Maslová tekvica s tmavou fazuľou a ryžou
Jesenné či zimné jedlo na chladnejšie dni, ktoré zahreje - dusená maslová tekvica s tmavou fazuľou,...

Býčie žľazy na hubách
Odblanené žľazy rozrežeme na polovičky a na niekoľko hodín namočíme do vody. Pred úpravou ich opláchneme...

Jahňacia sviečková s hrnčekovou knedľou
Masko si odblanime, prespikujeme slaninkou a sprudka oprazime na oleji...