Pohánka s hubami a rukolou fotorecept
Foto: tejaja
Pohánka je zdravá a na prípravu jedál veľmi vďačná surovina. Dá sa použiť na prípravu rozličných jedál. Pri jej príprave dodržujeme jednu podmienku: pohánka Zobraziť celý popisPohánka je zdravá a na prípravu jedál veľmi vďačná surovina. Dá sa použiť na prípravu rozličných jedál. Pri jej príprave dodržujeme jednu podmienku: pohánka sa nesmie variť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pohánku nasypeme do misky a zalejeme vriacou vodou asi 1 cm nad ňu. Zakryjeme a zabalíme na 30 minút do perín (alebo paplóna).
-
2
Nakrájanú cibuľu a cesnak za stáleho miešania na oleji orestujeme dobleda. Pridáme na plátky nakrájané huby, podlejeme 1 dl vody, osolíme a podusíme asi 20 minút.
-
3
Po 30 minútach pohánku vyberieme, dochutíme šťavou, osolíme a okoreníme.
- 4
Pridáme horúce huby a premiešame.
- 5
Nakoniec vmiešame rukolu a ihneď podávame.
- 4
Diskusia k receptu