Foto: kukulienka71
Zaváranie nemá konca-kraja a tak vymýšľam, ako rýchlo medzitým zasýtiť aj hladné krky. Väčšina slovenských domácností by možno nazvala toto jedlo aj rýchlym rizotom:-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji speníme cibuľu zarovno s pokrájanou zeleninovou paprikou, pridáme plátky šampiňónov alebo iných húb, opečieme, okoreníme a zasypeme červenou mletou paprikou, hneď prisypeme aj ryžu, osolíme, premiešame a zalejeme vývarom. Prikryté privedieme do varu a varíme za občasného premiešania do polomäkka. Vegetariáni už len počkajú, kým pod pokrievkou ryža úplne zmäkne a môžu konzumovať. Mäsožravci v tejto fáze pridajú na kolieska nakrájané párky alebo inú mäkkú údeninu, aby ich toto jedlo lepšie zasýtilo. Nechajú prehriať a keď je jedlo hotové, môžu si navzájom zapriať dobrú chuť:-) My sme si ešte dali aj miešaný čerstvý šalát, ostalo mi pár uhorčičiek, ktoré som doň s radosťou použila:-)
perfektne skombinované suroviny, ideálne na leto, chutné, výborné
*****
@havino ,, ty sa furt stazujes na tu zaplavu hribov, ja by som rada takeho zberaca prenajala, co by stal na tyzden?? :)))
A k tým hríbom @havino , ja veľmi rada prídem čistiť, krájať a spracovávať to množstvo, rada sa s takým babrem, za menšiu výslužku, aby som mala čo prihodiť do varenia aspoň pre chuť , no u nás nemám sa s čím, u nás takéto nerastú .... recept kk, 5*, a 5* za foto hríbov....
@aroooo , aj väčšiu výslužku ti ponúknem, len príd, ja tiež s čistením nemám problém, raz dva hotové, ale nie dva krát do týždna, ked mám aj inú robotu a aj po tri koše, keby len dva, k tomu kuriatok na zaváranie dotrepe a šťastný ako blcha, tak už ani nehundrem, len popod nos :-)