Paprikovo-hubový hrniec s ryžou (eintopf)

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 7. augusta 2014

Zaváranie nemá konca-kraja a tak vymýšľam, ako rýchlo medzitým zasýtiť aj hladné krky. Väčšina slovenských domácností by možno nazvala toto jedlo aj rýchlym rizotom:-)

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
6 ks alebo iné huby
3 PL
1 hrnček
2,5 hrnčekov
5 ks alebo klobása
2 ČL




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme cibuľu zarovno s pokrájanou zeleninovou paprikou, pridáme plátky šampiňónov alebo iných húb, opečieme, okoreníme a zasypeme červenou mletou paprikou, hneď prisypeme aj ryžu, osolíme, premiešame a zalejeme vývarom. Prikryté privedieme do varu a varíme za občasného premiešania do polomäkka. Vegetariáni už len počkajú, kým pod pokrievkou ryža úplne zmäkne a môžu konzumovať. Mäsožravci v tejto fáze pridajú na kolieska nakrájané párky alebo inú mäkkú údeninu, aby ich toto jedlo lepšie zasýtilo. Nechajú prehriať a keď je jedlo hotové, môžu si navzájom zapriať dobrú chuť:-) My sme si ešte dali aj miešaný čerstvý šalát, ostalo mi pár uhorčičiek, ktoré som doň s radosťou použila:-)

    Paprikovo-hubový hrniec s ryžou (eintopf) - obrázok 1

Diskusia k receptu

pusta
tak toto by som si dala :-)
perfektne skombinované suroviny, ideálne na leto, chutné, výborné
*****
havino
Tak krásne foto si urobila, na zjedenie, fakt. Ja mám na zajtra odložené hríby aj suchohríby na rizoto a nedám mäso,len zeleninu pridám, nosí huby, bude si aj jesť! :-) môj dnes zas dva koše plné, už tretí krát a to pôjde ešte 10 x na huby najmenej asi, ved hej, som rada, ale okolo nich ja sama šecko a čo je moc, je moc :-) Papriku som ešte veru neskúsila a ani ma nenapadlo pridať. Chutne si si poradila, popri inej robote.
frezia68
@havinko :dovolíš mi pripojiť sa k tomu Tvojmu? Kde to bývaš?Čo nazbieram,nechám Tebe,len potrebujem štedrú lokalitu :-))))))))))))))))),lebo ja veľké úspechy tu v zbere nemám.
havino
@frezia , ja dovolím, len si daleko, hned som kukla profil, odkial si, ale čo nazbieraš, len si Ty pekne nechaj, ja mám viac, ako mi treba, dosť, aj Tebe nabalím, my sme Turiec, ale chlapi chodia mimo, dnes boli v Oravskej Lesnej, @kukulienka ma nenahnevá, dovolím si pridať dve lákavé foto







tiginko
@havino - Tánička povedz čo chceš za to, že mi posunieš prebytky tohto druhu?? Splním, splním! Tak som sa tešila na hubársku sezónu na Záhorí a vymysleli si na nás zákaz vstupu do vojenských lesov na mesiac, vraj musia postrekovať proti čomusi. Som z toho úplne smutná, ba až nešťastná :-(
frezia68
Ci pirko! Veď ja blednem od závisti,prekrásne dubáky a ešte aj kuriatka :-))) potešila si ma tým pohľadom.A @kuku sa nenahnevá,veď ten pohľad musí potešiť každého a ten druhý obrázok....akosi nahusto rastú :-)))))))
havino
@tigi , nič neplň, aj celý kôš kurierom pošlem, ked s mojim volám a hlási mi, že dva koše, tri koše, plný kufor, mne už vlasy dupkom rastú, keby tu bol kurier pred branou, presýpam opatrne koše a posielam, pár čerstvých by som ti z koša šmajzla na varenie :D , inak jeho parťák huby neje a chodí na ne s mojim v tomto tempe a len rozdáva a už ma tri mraziaky plné na rozdávanie :D blázni
kukulienka71
Noooo...keďže ste, milé dámy, pod mojím receptom, prvú darčekovú várku od Táničky dostanem samozrejme ja:-P ...a vôbec sa nenahnevám:-)) aj budem poslúchať, aby som nenahnevala:-)) tie fotky sú úžasnééé!
ivav
Jedlo vyzerá výborne, samozrejme, vrátane šalátika. Dobrý nápad a súhlasím, zaváranie je nekonečné...
mariamka
trosku mi to pripomina srbske rizoto, ktore nam robili v zav. jedalni a bolo velmi chutne, /boli casy, ked podnikova kuchyna bola vychyrena/, @kukulienka mne si ulahodila, dobre kombinacie a dobre fotky :)) vies sa zvrtat, musim uznat :)
@havino ,, ty sa furt stazujes na tu zaplavu hribov, ja by som rada takeho zberaca prenajala, co by stal na tyzden?? :)))
aroooo
@kukulienka , tak takto isto som robila rizoto aj ja, dnes som ho dojedla, bolo aj farebne také isté, zelenina mrazená z Lidla aj mraz. hríby, bolo síce len trochu, ale boli cítiť a na cibuľke som oprážala nejaký kúsok "šunkovej" klobásky /vraj na gril/ a hríby, zaliala vodou, dala 1 hydin. masox a ryžu.Keďže som robila čalamádu, zvolila som toto rýchle jedlo a samozrejme čalamáda bola ako príloha a strúh. syr.
A k tým hríbom @havino , ja veľmi rada prídem čistiť, krájať a spracovávať to množstvo, rada sa s takým babrem, za menšiu výslužku, aby som mala čo prihodiť do varenia aspoň pre chuť , no u nás nemám sa s čím, u nás takéto nerastú .... recept kk, 5*, a 5* za foto hríbov....
havino
@mariamka , ja núkam huby a nie hubára!!! ni ju, ja o hubách, ono o hubárovi, zubná kefka, manžel a to tretie neviem, ale viem,že sa niečo vraví, nepožičiava, neprenajíma... tak už len ten kôš ti pošlem, to ti musí stačiť :D
@aroooo , aj väčšiu výslužku ti ponúknem, len príd, ja tiež s čistením nemám problém, raz dva hotové, ale nie dva krát do týždna, ked mám aj inú robotu a aj po tri koše, keby len dva, k tomu kuriatok na zaváranie dotrepe a šťastný ako blcha, tak už ani nehundrem, len popod nos :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia