
Pečené papriky plnené lievikom trúbkovitým so smotanovou omáčkou z lievika trúbkovitého
Lievik trúbkovitý je pomerne málo používaná jedlá huba, ktorá je málo známa a neprávom možno nedocenená,...

Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou
Na olivovom oleji urestujeme posekanú šalotku a cesnak. Pridáme pokrájané paradajky, bazalku a paradajkový pretlak. Dochutíme...

Hovädzie rebrá s feniklom
Ina Garten je jedna z najobľúbenejších profesionálnych kucháriek a v TV programoch svoje umenie prezentuje pod...

Jarné závitky
Našla som dobrý receptík v jednej kuchárskej knihe a trošku som ho upravila podľa seba, možno...

Hubové rezne
Čerstvé huby očistíme, umyjeme a nakrájame nadrobno. V rozpálenej masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a...

Ryža s jalopeño ako príloha
Každý má svoj, určite ten „najsamlepšejší gríf“ na prípravu ryže, čoby prílohy! Už od prvopočiatku...

Hovädzie fašírky na čiernom pive s pečiarkami
Hovädzie fašírky dusené v omáčke z čierneho piva, cibule a pečiarok. Ideálne so zemiakovou kašou......

Špikovaný hovädzí plátok na tymiáne
Dnešný sviatočný obed bol z hovädzieho pliecka. špikovala som ho slaninkou a dusila v celosti....

Cestovinový šalát s avokádovou omáčkou
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme ich a necháme odkvapkať. Slnečnicové semienka opražíme nasucho na...

Zaúdený jelení chrbát s orechovo-jablkovým pyré
Veľa ľudí si myslí, že orechy sú doménou sladkej kuchyne. Nie je to však pravda,...

Králičie stehná marinované s drienkovicou
Jeden z možných spôsobov prípravy lahodného králičieho, ale aj zajačieho mäsa. Ďakujúc „super“ kamarátovi Tiborovi...

Székelský guláš
Mäso, ktoré sme pokrájali na malé kocky, dáme do hrnca s nadrobno pokrájanou cibuľou. Pridáme aj pretlačený cesnak...

Kaša „lentil dahl“ k jahňaciemu lýtku na zelenine
Fantázia, radosť, vášeň... dnes už tieto tri ingrediencie nechýbajú ani v prílohovej kuchyni...

Palacinky zo špaldovej múky s kapustovou tofu plnkou
Hríby vopred namočíme do horúcej vody aspoň na hodinu, aby zmäkli. Mlieko, múku a...

Bravčové závitky s hubami
Mäso umyjeme, osušíme utierkou a nakrájame na rezne. Umyté a očistené pečiarky osolíme, okoreníme a...

Staročeská roštenka
Roštenky naklepeme, narežeme okraje, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Na panvici z...

Hríbové ragú s polentou a vajcom
Vodu s vývarom privedieme do varu a postupne za stáleho miešania pridávame kukuričnú krupicu. Znížime na...

Rybací paprikáš
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, na kúsky pokrájanú rybu, osolíme, ...

Omeleta s brokolicou a chrenom
V televíznej relácii ma zaujalo varenie na pobreží nórskych fjordov. Som rozhodne za slovenskú váru, ...

Baraní paprikáš
Mäso očistíme a oparíme slanou octovou vodou. Potom ho dobre poumývame v studenej vode. Nakrájame...

Zeytinyağlı lahana sarması
Kapustné listy plnené ryžou, píniovými orieškami a sušenými ríbezľami, dusené v olivovom oleji.

Abrakadabra
Prečo taký názov? Určite poznáte ako to je, keď ste deň predtým navarili omnoho viac ako napr....

Dusená žltá cuketa na kečupe
Recept mám prevzatý od svokry. Ako som ju prvýkrát ochutnala, neviem sa jej dojesť! Dúfam,...

Kuracie mäso s pórom
Pri hovore s dcérou, ktorá robí šéfku jednej kuchyne, som sa zmienil, že mám na záhrade veľké póry, nech poradí nejaký recept....

Dubákovo-kuracie ragú v špagetovom hniezde
Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky, opečieme na oleji s cibuľkou, ochutíme soľou, vegetou,...

Guláš, ktorý chutí všetkým
cibulu osmažiť , pridať pretlak, horčicu, bobkový list, klinčeky, troška vody-spraviť z toho omaču za stáleho miešania....

Biele čili
Jednoduche , rychlo pripravene , chutne a zdrave jedlo z kuracieho masa a bielej...

Kuracie rezne s chrenom a kôprom
Na PL masla a PL oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme k nej osolené a okorenené...

Kuracie prsia na čakanke, slaninke a šampiňónoch
Tento recept bol pre mňa objavom hneď v dvoch rovinách – ešte nikdy som nevarila s koňakom...

Slané palacinky plnené sírovcom na smotane
Sírovec je fantastická huba, ktorá je najchutnejšia práve na jar. Dá sa pripraviť rôznymi spôsobmi,...

Srbský paprikáš z teľacieho jazyka
Jazyk obvaríme v slanej vode s cesnakom asi 30 minút. Vyberieme a olúpeme. Na tuku...

Sladko-páliva ryža s vôňou orientu
Milujem odvážne kombinácie, rýchle varenie a odvahu.