
Plnené conchiglioni s tekvicou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Po scedení ich pokvapkáme olejom a odložíme na teplé miesto...

Guláš, ktorý chutí všetkým
cibulu osmažiť , pridať pretlak, horčicu, bobkový list, klinčeky, troška vody-spraviť z toho omaču za stáleho miešania....

Kaša „lentil dahl“ k jahňaciemu lýtku na zelenine
Fantázia, radosť, vášeň... dnes už tieto tri ingrediencie nechýbajú ani v prílohovej kuchyni...

Hliva so seitanom
Chutná čerstvá hliva v kombinácii s kvalitnými cestovinami je delikatesa.

Polopečený šalát s rybkou
Snažila som sa zachovať aj fainovú chuť pečenej zeleniny a tiež veľkú časť vitamínov.

Diabolské placky s kačacím perkeltom
Z kačacích pŕs odstránime kožu a nakrájame ich na kúsky. Uvaríme perkelt. Nadrobno pokrájanú cibuľu...

Teplý šalát z lacinato kelu so sladkými zemiakami
Variant zostavy ingediencií do studených i teplých šalátov volíme sami, podľa toho, čo nám v...

Lečová torta
Lečo skladané a dusené na spôsob torty. Esteticky pôsobivá a naviac chutná dobrota, ktorú si...

Šalát z cukín na grécky spôsob
Cukiny a cibuľky očistíme, umyjeme a pokrájame. Opečieme dozlata a primiešame olivový olej, víno,...

Pstruh so šampiňónovou plnkou
Zeleninu a šampiňóny očistíme a najemno pokrájame. Na masle osmažíme do zlatista cibuľu, pridáme zeler,...

Kura na sekte Hubert
Ostalo nám 3/4 fľaše sektu. Čo s tým urobiť? Tak som spravil kura na ňom...

Čatní po Slovensky RADULIENKE
V záhradke urodené rajčiny, rozrastená mäta, od sesternice takmer prezreté slivky, od výbornej kamarádky...

Cibuľové soté
Takto pred skončením cibuľovej sezóny, mi už začína cubuľa klíčiť a preto sa ju snažím, ...

Roláda z tofu a kelových listov
Ostalo mi pár kelových listov po príprave prívarku ale na pláne k obedu bolo Tofu...

Hovädzia sviečkovica so žemľovou knedľou
Mäso umyjeme, očistíme, nakrájame na valčeky s hrúbkou asi 7 cm. Horčicu vymiešame s...

Cícer s vajíčkom a šampiňónmi
Som človek, čo má rád zdravé jedlá... plus mínus dajaká sladkosť :) ale ked je to...

Trojlistová zeleninová príloha k pečenej treske
Uvedomujem si, že týmto rcp u mnohých vyznávačov kombinácií slovenských tradičných príloh „padnem pod *****“,...

Cestoviny s omáčkou z kuriatok
Tento recept mám ešte z januára 2018, kedy som v arizonskej Peorii kúpil nie celý „funt“ čerstvých húb kuriatok za vyše 40 €....

Dusené bravčové karé s brandy
Bravčové mám najradšej dusené a to vyžaduje správne ochutenie. Dnes som k nemu pridal kyslé uhorky,...

Hovädzie dusené s tekvicou a kukuricou „locro“
Locro je výdatný hustý gulášovitý pokrm považovaný za národné jedlo v Argentíne, Bolívii, Peru...

Fazuľa SIPEKA
Po napučaní fazule a následnom uvarení do polomäkka vo vode ju vložíš do vopred uvarených paradajok. Paradajky...

Pečeňová nátierka
Umyjeme bravčovú pečeň, cibuľu nakrájame a spolu pomelieme a podusíme na rozpálenom oleji.

Slaninkové tofu
Tento recept je ideálny ako ľahká večera. Najmä ženy chudnú rýchlejšie keď konzumujú rastlinné bielkoviny a...

Hovädzie rebrá s feniklom
Ina Garten je jedna z najobľúbenejších profesionálnych kucháriek a v TV programoch svoje umenie prezentuje pod...

Hovädzie na shiitake a judášovom uchu
Variantov na prípravu mäsa s paletou húb je v slovenskej kuchyni nespočetne mnoho. Rád s voňavou...

Opečená kuracina dusená s bobkovým listom
Talianska kuchyňa vo svojej podstate požaduje, ako píše Marcella Hazan vo svojej KK, dôsledné využitie...

Slané palacinky plnené sírovcom na smotane
Sírovec je fantastická huba, ktorá je najchutnejšia práve na jar. Dá sa pripraviť rôznymi spôsobmi,...

Makrely v ostrej omáčke
Očistené makrely osolíme a pomaly opečieme na panvici z oboch strán na rozohriatom oleji. Vyberieme ich,...

Kurča v šampiňónovej omáčke s jablkami
Po francúzky sa volá Poulet Valée dˇAuge. V recepte sa používajú regionálne suroviny z Normandie ako...

Cuketové rizoto s krevetami podľa Rastislava Gašpara
V tomto videorecepte nám uvarí hokejový útočník HC Slovan Bratislava Rastislav Gašpar cuketové rizoto s krevetami...