Slaninkové tofu

katyperry31 - bez fotkykatyperry31, 2. marca 2014

Tento recept je ideálny ako ľahká večera. Najmä ženy chudnú rýchlejšie keď konzumujú rastlinné bielkoviny a tuky namiesto živočíšnych. Ale trošku slaninky predsa len Zobraziť celý popisTento recept je ideálny ako ľahká večera. Najmä ženy chudnú rýchlejšie keď konzumujú rastlinné bielkoviny a tuky namiesto živočíšnych. Ale trošku slaninky predsa len použijeme na chuť ;-) Viac fitness receptov nájdete aj na mojom blogu www.fitrecepty.blogspot.sk

15 minút
príprava

Suroviny

2 balenia
1 balenie




Postup

  1. 1

    Najprv si dáme udusiť zeleninku - do hrnca nalejeme trochu vody, vysypeme balenie obľúbenej zeleninovej zmesi, prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni dusíme asi 10 minút.

  2. 2

    Tofu a slaninu nakrájame na kocky. Slaninku dáme na teflónovú panvicu a popražíme, aby pustila tuk. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a ešte chvíľu pražíme.

  3. 3

    Pridáme tofu a začneme ochucovať: poprášime čiernym korením, grilovacím a kari korením. Pridáme trochu sušeného zázvoru a čili a ešte poriadne posypeme sušeným cesnakom. Premiešame, aby sa koreniny dostali na všetky kocky tofu. Teraz pridáme 2 PL horčice, kečupu a sójovej omáčky a opäť všetko premiešame. Opekáme kým sa nám tofu jemne chytí do chrumkava. Je to veľmi rýchly recept, tofu a zeleninka by mali byť hotové zhruba naraz. A ľahká večera je na svete :-)

Diskusia k receptu

mariamka
no, neviem, ci lahka,, je tam tolko veci... ja ked uz musi byt, si to tofu len pokvapkam sojovkou, nejaka zelenina k tomu a staci
boxik
Na tomto recepte , ktorý by som aj jedol prečo nie , ma najviac zaujal ten nezmysel o tom že sa priberá menej z rastlinných ako živočíšnych bielkovín. Pripúšťam že to môže zdanlivo tak vyzerať , ale preto lebo mäso aj chudé obsahuje tuk a ten je príčinou vyššej kalorickej hodnoty jedla a teda sa od neho skôr priberá.Práve preto mi je záhadou prečo symbol zdravého stravovania Tofu kombinuješ zo slaninou.
katyperry31
Boxik - netvrdim ze zo zivocisnych bielkovin sa viac pribera, ale ze zeny lepsie chudnu ked ich nahradia rastlinnymi - su lahsie a my zeny viac inklinujeme k zelenine, cestovinam a celkovo lahsim jedlam ked si mame vybrat. Chlapi zas potrebuju maso, maso, maso. A to je ok kazdy nech je, co mu chuti. Tento tip na nahradenie zivocisnych bielkovin rastlinnymi - u zien - my dal jeden trener, ktory tento poznatok nabudol praxou so svojimi klientkami - lahsie vtedy chudli, takze to sem davam ako tip. Pomaha to hlavne zenam, ktore chcu schudnut na zaklade upravi stravy a necvicia, trenujuce zeny maso potrebuju. No a slaninu pridavam kvoli chuti - ja som toho nazoru, ze jedlo si treba pripravit hlavne chutne a vyvazene, nemusi byt 100% zdrave alebo nezdrave. Pasik slaninky je zanedbatelny, neuskodi, ale moze prijemne ochutit zdrave jedlo najma pre tych, ktory prechadzaju na zdravsiu stravu krok za krokom.
katyperry31
Preto som vlastne ani neuviedla mnozstvo slaniny, ktora do receptu ide - cisto podla vasej chuti...a kedze som ti chcela rychlo odpisat a teraz to po sebe citam tak este oprava gramatickych chyb: my -mi, ktory - ktori...:-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia