Tento recepis má v sebe chuť exotiky i miernu pikantnosť, trošíčku takú drsnohorkastú vďaka žeruche. Garam masala je smesové korenie vyváženej a výbornej arómy Zobraziť celý popisTento recepis má v sebe chuť exotiky i miernu pikantnosť, trošíčku takú drsnohorkastú vďaka žeruche. Garam masala je smesové korenie vyváženej a výbornej arómy aj chuti a dodáva ľahodnosť. S týmto kulinárskym počinom sa ocitnete v južných diaľavách.....
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
120 g |
|
20 g /sójové mäso/ |
|
4 ks väčšia |
|
1 ks veľká |
|
1 ks väčší zväzok |
|
3 PL (Starodávny /V.Miltner:Indická kuchyně,str.150/ alebo ostrý kečup) |
|
|
|
1 1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
|
Postup
-
1
Na rozpálenom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme hovädzie mäso pokrájané na 2cm dlhé pásiky a necháme zbelieť a pustiť šťavu.
- 2
Podlejeme predhriatou vodou, osolíme, okoreníme čiernym korením a Garam masalou a dusíme 25 minút.
- 3
Reďkovky nakrájame na malé kocky, pridáme k mäsu spolu aj s kečupom a žeruchou. Dusíme ďalších 10 minút.
- 4
Nakoniec pridáme Bontrae. Ak je v mäse dosť šťavy, netreba ho namáčať do vody. V opačnom prípade ho necháme naboptnať 3 minúty a až potom pridáme k mäsu. Varíme ešte 5 minút.
- 5
Neviem prečo pri kečupe nezakceptovalo uvedené množstvo, tak udávam ešte raz tu v postupe, ide ho tam 3PL.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu