Veľkonočný závin fotorecept
Foto: kvakac
Keď vypekať tak vypekať, ja na slano v jarných tónoch.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do hlbšej rajnice dáme 2 plátky masla a 2 PL oleja. Podusíme pokrájané mäso chvíľu. Počas toho pridáme mleté korenie, soľ a 2 strúčiky cesnaku.
-
2
Podlejeme polovicou smotany z uvedeného množstva. Premiešame a...
-
3
...pridáme vajcia a syr. Miešame pokiaľ vajcia stuhnú a syr sa roztopí. Odstavíme zo sporáku a necháme trochu vychladnúť.
-
4
Do druhej rajnice dáme 2 plátky masla a zvyšok oleja. Na to dáme špenát dusiť, pridáme korenie, zvyšok cesnaku a smotany. Trošku osolíme. Je to ozaj za chvíľu urobené. Odstavíme zo sporáku preč. Necháme tiež trochu vychladnúť.
-
5
Lístkové cesto roztiahneme na papieri, v ktorom bolo zabalené. Na to natiahneme špenát, naň dáme vajcia s mäsom.
-
6
Cesto dobre preložíme a natrieme rozšľahaným vajcom, hlavne na spojoch, aby sa nám to neotvorilo počas pečenia. Dáme do teplej rúry na 200 °C na 20 minút. To si už prispôsobíte podľa vlastnej rúry.
-
7
Po 20 minútach som to mal pekne prepečené. Necháme vychladnúť.
-
8
Potom prerežeme na menšie kúsky. Len k Veľkej noci to nevydrží, tak pre istotu zjeme a na Veľkú noc upečieme druhé. No môžeme sa pochváliť, že sme tiež piekli na Veľkú noc.
Ďakujem za koment. Chceli sme trochu zmeny.
Ďakujem za koment. Keď robím hlúposti, tak musím aj dobrotu sekať. Takže nebude žiadne na rukách nosenie ha - ha.