Veľkonočný závin fotorecept

kvakac - fotkaKvakac, 2. apríla 2019 16:24
Ďalšie recepty »
Veľkonočný závin (fotorecept)Foto: kvakac

Keď vypekať tak vypekať, ja na slano v jarných tónoch.

4
porcie
10 min
príprava
20 min
na 180 °C

Suroviny

275 g
300 g
3 ks
50 ml
80 g
150 g
4 strúčiky
30 g (nemusí byť)
4 PL
Na potretie:
1 ks
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Do hlbšej rajnice dáme 2 plátky masla a 2 PL oleja. Podusíme pokrájané mäso chvíľu. Počas toho pridáme mleté korenie, soľ a 2 strúčiky cesnaku.

    Veľkonočný závin (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Podlejeme polovicou smotany z uvedeného množstva. Premiešame a...

    Veľkonočný závin (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...pridáme vajcia a syr. Miešame pokiaľ vajcia stuhnú a syr sa roztopí. Odstavíme zo sporáku a necháme trochu vychladnúť.

    Veľkonočný závin (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do druhej rajnice dáme 2 plátky masla a zvyšok oleja. Na to dáme špenát dusiť, pridáme korenie, zvyšok cesnaku a smotany. Trošku osolíme. Je to ozaj za chvíľu urobené. Odstavíme zo sporáku preč. Necháme tiež trochu vychladnúť.

    Veľkonočný závin (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Lístkové cesto roztiahneme na papieri, v ktorom bolo zabalené. Na to natiahneme špenát, naň dáme vajcia s mäsom.

    Veľkonočný závin (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto dobre preložíme a natrieme rozšľahaným vajcom, hlavne na spojoch, aby sa nám to neotvorilo počas pečenia. Dáme do teplej rúry na 200 °C na 20 minút. To si už prispôsobíte podľa vlastnej rúry.

    Veľkonočný závin (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po 20 minútach som to mal pekne prepečené. Necháme vychladnúť.

    Veľkonočný závin (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom prerežeme na menšie kúsky. Len k Veľkej noci to nevydrží, tak pre istotu zjeme a na Veľkú noc upečieme druhé. No môžeme sa pochváliť, že sme tiež piekli na Veľkú noc.

    Veľkonočný závin (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist